Toernieuws

Zaterdagavond ontvingen we het trieste bericht dat een markant lid van onze vereniging, Hans de Winter, plotseling en veel te vroeg is overleden. Hans reed al mee met Toerclub Stompwijk sinds het ontstaan van de vereniging, is ook jarenlang captain geweest van een van onze toergroepen en was aanwezig bij vele van onze tochten, evenementen en feestavonden. Hans liet dan altijd precies zien hoe inspanning en ontspanning prima samengaan.
Hij heeft ook vanaf het begin meegeholpen met het uitzetten van de Elfdorpentocht. Met het brommertje van een van z’n dochters ging hij dan op pad met een bakje verf en een stempel om een paar uur later te kunnen melden dat de klus er weer op zat. Buiten dat hielp hij nog met talloze andere dingen en was altijd bereid om een helpende hand toe te steken wanneer dat gevraagd werd. Met z’n humor, enthousiasme en gedrevenheid wist hij dan velen te motiveren. In Hans hebben we een zeer gewaardeerd lid verloren. We wensen Regina en de kinderen, maar ook al z’n vrienden, familie en bekenden veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies. We zullen hem nog lang missen, maar zullen aan hem blijven denken zoals hij was; vriendelijk, behulpzaam en bescheiden.

Het Bestuur.

Zondagochtend voor aanvang van onze wekelijkse toertocht heeft onze voorzitter Nico van Vliet een kort woordje gedaan tegenover de aanwezigen waarna we met z’n allen even stil hebben gestaan bij het overlijden van Hans. Nog steeds onder de indruk reden vervolgens de groepen de tocht naar Uithoorn en Oud Verlaat. De sfeer in de groepen was een beetje als het weer die ochtend: mistroostig.
De A en B gingen dus naar Uithoorn. Na een heenweg met vrijwel continue een lichte miezer regen brak op de terugweg nog even de zon door. De nattigheid zorgde wel voor enkele lekke banden, maar verder verliep de tocht voorspoedig. Na ruim 100 km was de A1 weer terug in Stompwijk. De A2 en de B reden een iets kortere route.
De verrassingstocht van de C zou naar Moordrecht gaan. Daar waren we de laatste jaren niet meer geweest. Met een miezerig regentje stonden we met 2 C1rijders en 5 C2rijders aan de start. In één groep vertrokken we. Ik dacht het goed voorbereid te hebben, maar maakte bij de Rottemeren toch een foutje en zo reden we richting Oud Verlaat. Alsnog naar Moordrecht rijden zou gezien de tijd en het weer te ver worden, dus zijn we maar naar Café Oud Verlaat gegaan. Op de terugweg klaarde het iets op en hebben we toch lekker gefietst. Met ±48 km waren we om 12u thuis.

Arno en Annie van Rijn

Aanstaande donderdag, Hemelvaartdag rijden we weer de tunneltocht door de tunnels in en rond Rotterdam. Het wordt een tocht van ruim 100 km. Vertrek om 8.00 uur bij Het Blesse Paard.
Zondag 1 juni staat voor de A en B de clubtocht naar Haarzuilen (100km) op het programma. De C gaat naar Noordwijk. Vertrek om 8.30u vanaf T.C.