Kringkampioenschappen

Zaterdag 24 mei, kringkampioenschappen
Vijf Blesruiters hebben gestreden voor goede punten om zo door te mogen naar de regiokampioenschappen. Marcia Dominicus startte met haar Mexx in de M, ze behaalde 154 en 152 punten. Ze had hiermee genoeg procent om door te mogen. Sandy van der Salm heeft met haar C pony gestart tussen alle C, D en Epony’s. Met haar zwarte “duiveltje” had ze voor zichzelf hele goede proeven neergezet. De jury was het hier helemaal mee eens, ze werd 2 keer eerste met 169 punten en 161 punten. Met deze twee eerste plekken werd ze in het eindklassement vanzelfsprekend ook eerste. Dit betekent dat Sandy met Beauty ook door mag naar de regiokampioenschappen te Heerjansdam.
Bij de paarden hebben er drie Blesruiters meegedaan. In het Z2 is Yvonne de Groot gestart met Kasio. Yvonne is helaas niet door voor de volgende kampioenschappen. Ze behaalde met haar 2 proeven 171 en 175 punten. In de L2 startte Corina Zitman met haar E pony Jaimie. Ze heeft met haar pony toch een aantal paarden eruit gereden want ze werd met haar ene proef 2e met 162 punten, en met haar andere proef behaalde ze 160 punten met een 7e plaats. In het eindklassement haalde ze de 3e plaats en dit betekent dat ook Corina door mag naar de regiokampioenschappen.
Als laatste, maar zeker niet te vergeten, is Lisanne Hoogendijk met Lucky gestart. Ze ging naar de wedstrijd zonder erbij na te denken dat ze eventueel door zou kunnen gaan, maar toen ze haar eerste proef gereden had was ze zelf zeer tevreden en de jury ook. Ze behaalde 167 punten en die waren goed voor een 3e plaats. De andere proef ging iets minder maar zeker niet slecht. Ze kreeg hiervoor 157 punten. Al met al werd ze 7e in het eindklassement en mag ze ook door naar de regiokampioenschappen!
Voor de Blesruiters is deze dag wel een zeer geslaagde dag geweest. En namens alle Blesruiters heel veel succes in Heerjansdam !