In memoriam Hans de Winter 2

Zeer onverwachts vernamen wij dat Hans, na een aantal dagen ziek, vrijdagavond naar het ziekenhuis in Zoetermeer en daarna naar Westeinde ziekenhuis in Den Haag werd gebracht. Het noodlot toe sloeg en we hebben het nare bericht ontvangen. Wij weten allemaal dat Hans de verantwoordelijkheden niet uit de weg ging, voor wat dan ook, voor commissies van de ijsclub en andere verenigingen uit het gewest ZuidHolland. Wie kende Hans nou niet in het ijswereldje, altijd met Regina aan zijn zijde?
Wanneer Hans iets toezegde kwam het altijd dik in orde en het was erg plezierig om met een dergelijk persoon als Hans te mogen samenwerken en te besturen. Twee jaar geleden nam Hans de taak als voorzitter van Nut en Vermaak op zich. Hij groeide in deze positie en hij straalde dat ook uit naar de clubleden, zoals het afgelopen dooifeest. Wat een mooi succes qua huldigingen voor de clubleden. Er waren nimmer en nooit zoveel p.r.’s en titels als in dit seizoen behaald door Nut en Vermaak. Elk jaar met de optocht van de Gaanders functioneerde Hans als de motor van de commissie, zolang het carnaval al bestaat. De ijsclub viel eigenlijk altijd in de prijzen. Bij de prijsuitreiking van de optocht groeide Hans en ieder weet, als het zo ver was, kon men Hans op het podium vinden. Hij was er namelijk al zeker van dat de club er weer bij zat. Dat was Hans ten voeten uit. We kennen hem als een doorzetter op natuurijs, zoals hij diverse malen de Elfstedentocht en de tocht op Weissensee uitreed, tot bloedens toe in zijn schaatsen. Hij moest het halen het schaatsen zat Hans in het bloed en zijn vaders wortels lagen in Friesland. Hij was zeer trots op zijn Elfstedentochtkruisje, dat hij altijd droeg.
Hans had een sterk karakter. Wij zijn blij hem meegemaakt te hebben, als clublid, als vriend en buurman bij de Hoge brug. We hopen dat de ijsclub het grote verlies kan dragen. Een grote vriend is van ons heengegaan, een sportman in hart en nieren. Wij weten één ding zeker: Hans heeft geleefd……
Wij hopen dat Regina en de kinderen steun kunnen vinden in de mooie en fijne herinneringen die zij van Hans hebben en wij wensen hun heel veel sterkte toe.

Namens de buurt, Oud voorzitter van Nut en Vermaak
Anthon van der Haar.