In memoriam Hans de Winter 1

Met grote ontsteltenis ontvingen wij afgelopen weekend het bericht dat onze voorzitter Hans de Winter is overleden. Hans, de enorme sterke kracht achter ijsclub Nut en Vermaak. De club waar hij heel zijn ziel en zaligheid in stak. Vanaf 1978 heeft Hans zich met de ijsclub bezig gehouden en hij was al snel een onmisbare kracht, welke de club in de loop der jaren naar een hoog niveau heeft gebracht. Door zijn positieve uitstraling, zijn gezellige achtergrond, zijn streven naar perfectie en zijn overredingskracht, kon hij mensen motiveren die de ijsclub hebben gemaakt zoals hij nu is. Mede door zijn inzet hebben we nu een club waar we met z’n allen heel erg trots op mogen zijn. Een gezond en goed draaiende vereniging waarin prestatie, maar vooral plezier de boventoon voert. Hans begon als vrijwilliger, naar ijsmeester, bestuurslid en werd ten slotte voorzitter van zijn ijsclub. Hans was trots op zijn titels, het was zijn lust en zijn leven! De dood is een streep door het leven, alleen nu nog niet te bevatten omdat zijn aanwezigheid nog voelbaar is, zijn stem nog duidelijk hoorbaar is en zijn lach zo aanstekelijk was.
We willen nu niet realistisch zijn…. We willen het weer zo als het altijd was….
Dit zijn onze gevoelens omdat we zo van hem hielden.
Het was een groot voorrecht om deel uit te maken van de periode waarin Hans leefde. Om hem te hebben gekend, om met hem te werken, te sporten en te lachen. Het bestuur is Hans dankbaar voor alles wat hij voor de ijsclub heeft betekend.
Wij wensen zijn vrouw Regina, dochters, familie en aanverwanten alle kracht toe om door deze moeilijke tijd heen te komen.
Zijn alles zeggende glimlach blijft in onze herinnering.
Een glimlach waarin geschreven staat: …… doorgaan, alles komt goed!

Vaarwel vriend.

Namens het bestuur van IJsclub Nut en Vermaak,
Secr. Frans Oliehoek