B1 wéér kampioen

Het lijkt soms wat eentonig, maar het team van trainer Jan Moes heeft de buit van het veldseizoen weer binnen weten te halen. Het veldseizoen is altijd verdeeld in een voor en naseizoen. In de eerste helft stonden ze al hoog genoteerd en afgelopen week is de kampioenswedstrijd tegen (opnieuw) Van der Voort Quintus gespeeld. In verband met toernooien van de drie selectiespeelsters zijn de wedstrijden links en rechts verzet zodat ze afgelopen dinsdag gespeeld hebben tegen Gemini en woensdag tegen Quintus. Het is voor het eerst dat er een uitwedstrijd van hen gewonnen werd (17=19). Het was zoals gebruikelijk een zinderende wedstrijd. Een bijzonder sportieve wedstrijd waarbij iedereen zich uit de naad werkte. De eerste helft vielen er steeds grote gaten in de verdediging van ons team, maar in de tweede helft werd de actie van de tegenpartij voortijdig afgebroken, de snelheid viel terug en dus veel minder kansen. Grote klasse meiden.
We hebben er een klein borreltje op gedronken, maar echt feest was het niet. Het is natuurlijk veel leuker om op een zondag bij een thuiswedstrijd kampioen te worden en op een boerenkar door het dorp heen gereden te worden, dan op een doordeweekse dag bij een uitwedstrijd. Maar wat in het vat zit, verzuurt niet. Vanavond wordt de laatste wedstrijd van het seizoen gespeeld tegen Westlandia, winst of verlies dat maakt niet meer uit, hetgeen aangeeft dat ze in een riante positie verkeren.

Op Hemelvaartsdag doen ze mee aan het PSV toernooi en hierna gaan ze zich weer voorbereiden op het beachhandbal. Kortom ze blijven in beweging.

Petra