Meerlaan 30km/h

Snelheid op de Meerlaan maximaal 30 km/h!!!

Zoals jullie hebben kunnen lezen in de Dorpsketting van een aantal weken geleden, is de VVD een actie begonnen om te weten te komen hoe de Stompwijkers de Meerlaan graag ingericht zouden willen zien; als 30 of als 50 km gebied. Uit de door mij ingezonden stukken in de Dorpsketting de afgelopen tijd, hebben jullie kunnen lezen dat ik dus een voorstander ben van een 30 km inrichting voor de Meerlaan (en bij voorkeur de gehele Stompwijkse dorpskern).
De argumenten om te pleiten voor de inrichting met een maximumsnelheid van 30 km/h, lijken mij duidelijk en logisch voor een straat die dwars door een woongebied loopt. Natuurlijk zullen er ook voorstanders zijn voor het inrichten van de Meerlaan als 50 km/h straat. Er zullen met name veel ondernemers zijn die de Meerlaan zonder obstakels willen blijven gebruiken om hun werk te kunnen doen. Dat is logisch en begrijpelijk alleen moeten zij wel beseffen dat de situatie op dit moment onveilig en uiterst vervelend is voor de mensen die aan beide zijden van de Meerlaan wonen en op allerlei manieren gebruik maken van de Meerlaan.
De snelheid van al het gemotoriseerde verkeer dat over de Meerlaan rijdt, ligt nu al vaak hoger dan toegestaan wat dus de verkeersveiligheid en het welzijn voor de omwonenden niet ten goede komt. Bovendien kunnen wij het voorbijrijden van vrachtwagens, tractoren en bussen duidelijk voelen in huis, en zien scheuren ontstaan in buiten en binnenmuren. Dit alles bij elkaar vinden wij onacceptabel zoals u waarschijnlijk begrijpt en pleiten dus voor 30. Het is absoluut niet onze bedoeling om ondernemers weg te pesten of het uitvoeren van hun werk te dwarsbomen. Wij willen gewoon dat er langzamer gereden wordt door al het verkeer, zonder overlast voor omwonenden. Die enkele seconden die men er langer over doet om over de Meerlaan te rijden mag toch geen bezwaar zijn? En omdat alleen borden met 30, een 50(!)km/h drempel en versmallingen niet werken (zoals nu het geval is), moet op een andere manier een lagere snelheid worden afgedwongen. Ik hoop dat voorstanders van 50 hier begrip voor kunnen tonen en wil door middel van dit ingezonden stuk graag de oproep plaatsen om met mede en tegenstanders van 30 in gesprek te komen. Dan kunnen we samen de argumenten, de problemen en de situatie rond de keuze voor 30 of 50 verder bespreken. Dit kan door even te bellen of bij ons langs te komen, bij voorkeur na 18:30 uur.

Bas Luk, Meerlaan 5, tel. 5801669, email: bas.luk@zonnet.nl