Verslag voorjaarstoertocht 13 april 2003

Afgelopen zondag was de opening van het toerseizoen van de plaatselijke motorclub. Zeventien motorrijd(st)ers hadden zich tussen 10 en 11 uur verzameld in Café ”De Gouden Leeuw ” waar eerst een bakkie werd gedaan voor vertrek. Het was perfect weer van rond de 15 C, dit keer geen regen alleen maar zonneschijn. Vanuit Stompwijk werd er koers gezet richting Brabant, een rit van zo’n 180 km over alleen binnendoor weggetjes , dijken en provinciale wegen; de rijkswegen worden over het algemeen gemeden. Via Gouda, Oudewater bij Jaarsveld de Lekdijk op, welke de laatste jaren rijkelijk is voorzien van verkeersdrempels, om bij Beusichem de Lek met de pont over te varen.
Pitsstop bij “t Veerhuys” waar een bakkie gedaan werd en de hongerige magen werden gevuld. Hierna weer op de motor gesprongen en tussen de boomgaarden door gereden van de Betuwe waar de eerste bloesems van de fruitbomen al te zien waren. Vergeleken met het westen waar wij wonen lijkt het wel of je in het buitenland rijdt wat natuur betreft en ook qua plaatsnamen. Wat dacht je van Asch, Tricht of Gellichem zelf nog nooit van gehoord laat staan geweest.
Bij Buren de tank volgegooid, de Lingedijk op en bij Arkel de polder weer ingereden tot we bij GrootAmmers weer de Lek moesten oversteken met de pont naar Bergambacht.
Bij Stolwijk had de nieuwe motor van Jan v M er geen zin meer in en bleef stuk staan met een kapotte accu. Snel werd er even heen en weer gereden naar Stompwijk door Thijs K welke nog een goede accu in de schuur had liggen welke voor nood in de motor van Jan werd gemonteerd. De weg werd vervolgd en via Gouda, Moerkapelle en Kruisweg kwamen we rond de klok van vieren weer in Stompwijk aan waarna in het café nog gezellig nagepraat werd.
Al met al een leuke rit voor het begin van het nieuwe motorseizoen.
Iedereen die een motor heeft en ook een keer wil meerijden moet goed op de aankondiging in de dorpsketting letten zodat je er de volgende keer ook bij kunt wezen. PR NZMS