WK Shorttrack

Het WK Shorttrack van Cees Juffermans

Afgelopen weekend zijn in Warschau de Wereld Kampioenschappen Shorttrack gehouden en Cees Juffermans uit Stompwijk mocht daar als beste Nederlander zijn prestaties tonen. Het was zijn 2e WK als Senior en de 21 jarige Nederlandse Kampioen had er ondanks zijn wat matige seizoen, veroorzaakt door een schouderblessure, erg veel zin in. Cees, die loerde op een kans, tussen de allerbeste uit de hele wereld, de loef af te steken, was verrast door een grote schare supporters die gek genoeg niet uit Nederland afkomstig was. De band die IJsclub “Nut en Vermaak” uit Stompwijk in de jaren met de uit een Stedenband ontstane vriendschap, heeft opgebouwd, vertaald zich in een heuse supportersclub.
Gesteund door deze Poolse schaatsertjes in spé, lukte het Cees Juffermans niet om potjes te breken in de strijd om het wereldkampioenschap. Het geweld uit China, Canada en vooral uit Korea is voor Cees nog steeds een maatje te groot. Het resultaat wat hij bereikte is slechts een 26e plaats in de eindrangschikking. Maar hem kennende zal hij, zo gemotiveerd als hij is, in de toekomst niet opgeven en door zal gaan voor een plek in de allerhoogste top. ‘Volgend seizoen beter’, liet hij weten.

Donderdagavond 17 april het Dooifeest ter afsluiting van het schaatsseizoen in Het Blesse Paard. Inlichtingen Frans Oliehoek 0715802938. Huldiging Cees Juffermans en Tim Gareman die dit seizoen allebei een Nederlands Kampioenschap hebben gewonnen en nog veel meer…. Zet deze datum op de kalender!!

Frans Oliehoek