VALENTIJN

Vorige week hebben we een oproep geplaatst c.q. ruimte aangeboden om uw liefje, minnaar, jeugdliefde, het aardige meisje in de suup of die leuke hangjongen eens extra in het zonnetje te zetten. Helaas blijken de inwoners in Stompwijk óf totaal geen romantische types te zijn óf echt geen lef hebben. Om nu toch de 14e februari toch goed door te komen hebben wij enkele lessen overgenomen uit de boekjes van Allan en Barbara Pease.

Lessen voor mannen over vrouwen
– Wanneer een vrouw van streek is, kom dan niet met oplossingen en respecteer haar gevoelens –laat haar zien dat je luistert.
– Door te praten over haar problemen verlicht een vrouw haar stress. Ze wil dat je luistert, niet dat je met oplossingen aankomt.
– Word niet boos wanneer zij je advies geeft. Voor haar betekent advies bieden vertrouwen opbouwen in een relatie; het wordt niet gezien als een teken van zwakte.
– Het huwelijk heeft zijn goede kanten. Het leert je trouw, onthouding, tolerantie, zelfbeheersing en andere waardevolle kwaliteiten die je niet nodig zou hebben als je alleenstaande zou blijven.
– Een vrouw weet alles over haar kinderen. Mannen zijn zich vaag bewust van enkele kleine wezens die ook in het huis wonen.
– Bij persoonlijkheidstest kiezen mannen vooral bijvoeglijke naamwoorden voor zichzelf als kaal, concurrerend, bekwaam, dominant, assertief, bewonderd en praktisch. Vrouwen kiezen woorden als warm, liefhebbend, gul, sympathiek, aantrekkelijk, vriendelijk en gevend.
– Vrouwen zien het toegeven van fouten als een vorm van verbondenheid en het opbouwen van vertrouwen. Echter, de laatste man die ooit toegaf dat hij een fout had was Adam.
– Wanneer ze onder druk staan praten vrouwen zonder na te denken; manen handelen zonder na te denken.
– Wanneer mannen onder druk staan drinken ze alcohol en vallen ze een ander land binnen. Wanneer vrouwen onder druk staan eten ze chocolade en gaan ze uit winkelen.
– De hersenen van een vrouw hebben een 10 % grotere verbindingskabel tussen de linker en de rechterhersenhelft en 30% meer verbindingen. Dat is de reden waarom ze kunnen lopen, praten en lippenstift opdoen – en dat allemaal tegelijk.

Lessen voor vrouwen over mannen
– Mannen geven de voorkeur aan uiterlijk boven verstand, omdat de meeste mannen beter kunnen zien dan denken.
– Mannen hebben “allesondercontrole” hersenen. Wanneer een man een kamer binnenkomt zoekt hij deze af naar ingangen en uitgangen en dingen die gerepareerd moeten worden.
– Streef naar gelijkheid, zorg voor je eigen afstandsbediening.
– Mannen zappen om problemen te vergeten.
– Wanneer een man denkt, ziet dat eruit alsof hij zich verveelt of lui is. Praat niet tegen hem en laat hem geen dingen doen.
– De hersenen van de man zijn in hokjes verdeeld. Daarom kunnen ze zich slechts op één ding concentreren.
– De eerste regel voor het praten tegen een man is: Houd het eenvoudig! Geef hem slechts één ding tegelijk om over na te denken.
– De ogen van de man zijn berekend op het zien op lange afstand. Daarom kunnen ze dingen op korte afstand niet vinden – sleutels, sokken, de boter in de koelkast enz.
– Voor een man is praten het overbrengen van feiten.
– Een man gebruikt dagelijks gemiddeld rond de 7000 communicatie ‘woorden’ om zijn boodschap over te brengen. Dit omvat gesproken woorden, stembuigingen en lichaamstaal. Een vrouw gebruikt er meer dan 20.000.
– Zeg tegen een man of je wilt dat hij naar je luistert of dat hij je problemen oplost anders krijg je alleen maar oplossingen.
– Nou met deze wijzen lessen kan die 14 februari volgens mij niet meer stuk.

Veel succes! Petra