Kerstlichtjes/kaarsjes

Ik laat mijn licht schijnen tijdens de workshop kerststukken op vrijdag de 13e bij Anneke de Jong, waar lekker gewerkt wordt. Laura neemt mijn taak over en ik informeer eens in het rond.
Lia de Jong denkt met warmte aan haar dochter Linda, die haar kerstdagen in Bolivia doorbrengt. Vorig jaar zat ze in India. Waar zal ze volgend jaar zijn?
En ze denkt aan moeder Jo, die haar dit jaar ontvallen is en nu als een nieuwe ster aan de hemel staat. En natuurlijk aan haar eigen Fried, Petra, Marcel en Kees
Anneke de Jong is een lichtpuntje voor diegene die, nu er net ijs ligt, schaatsen zoekt. Ze heeft ze in de maten 36, 37 en 38.
Elly Verboon uit Zoeterwoude/Weipoort, haar lichtpuntje is haar kleindochter Sanne. Ze is een jaar geboren na het overlijden van haar zoon Paul . Sanne heeft weer licht gebracht in haar bestaan.
Loes de Haas wil iedereen volgend jaar een lichtje geven in de vorm van een wens dat het een vrolijk en vooral gezond jaar mag worden. En o, zij heeft nog schaatsjacks in de aanbieding, tel 5804608.
Annette (links op de foto) en Andrea, hun lichtpuntje is vanavond Henny die op 4 kinderen past, zodat zij dankzij hem een prachtig kerststuk kunnen maken.
Annette voegt hieraan toe dat ze deze dagen haar zoon Nick zag schaatsen. Hij had bij de geboorte een lichte verlamming en ze had nooit gedacht dat hij dat ooit zou kunnen. Héél bijzonder.
Wil van Es zag haar lichtpunt, Martijn, vorige week 6e worden bij de Greenery Six in Breda. Deze schaatsmarathonwedstrijden, worden verdeeld over 6 dagen in verschillende plaatsen in het land gereden.
Truus de Hollander is dolgelukkig, met haar kinderen, haar twee kleinkinderen Joyce en Wessel. En ze is erg trots op haar nichtje Petra, die zo vaak in de Dorpsketting schrijft en leuk kan toneelspelen. Ze heeft in jaren niet zo gelachen als toen op het feest van ome Niek van Es, toen hij 75 werd. Wat een feest was dat. Heerlijk die familiebanden.Later mijmert ze nog even terug naar de Filippijnen waar ze afgelopen maand geweest is, ronddobberen in een bamboebootje, terwijl de nacht steeds donkerder wordt. Aan de hemel twinkelen miljoenen sterren. De boot bomvol met 8 personen en alle bagage aan boord.
Alie van Veen is zo blij dat haar dochter Silke met Ronald, (zoon van Truus) weer langs de vaart komt wonen. Alie heeft het afgelopen jaar voor het eerst gecollecteerd in Stompwijk voor de Alzheimer Stichting en ze is getroffen door de vriendelijke ontvangst van de mensen. Zo gastvrij, hierdoor werd het collecteren extra goed om te doen.
Sandra de Hollander (dochter van Truus) is zo blij dat haar dochter Joyce gezond is en ze hoopt dat dit zo blijft.
Paula, moeder van Joyce, Joyce woont samen met Jeroen van Veen (inderdaad zoon van Alie) is het tijdens de creatieve avond opgevallen dat bijna iedereen een fris, kort kopje haar heeft.
Petra Vermeij is blij dat haar zoon weer boven water is!
En ik ben blij dat ze de post met deze dagen weer rondbrengt, heerlijk al die wensen in de bus.
Hélène v.d.Bosch geeft een kaarsje aan zichzelf omdat ze zo blij is dat het al twee jaar goed met haar gaat.
(Je hebt hem dubbel en dwars verdiend.)
Lia van Es (Zoeterwoude, Schenkel) wil graag twee lichtpuntje weggeven aan twee mensen die zij kent die enorm diep in de put zitten, zodat ze weer wat meer zin in het leven krijgen.
Leny Zuidgeest vindt het zo goed dat haar oude buren, Chris en Mien van der Helm, toch weer samen zijn. Ze hebben even in verschillende verzorgingshuizen gewoond en zijn nu weer samen in de Strijp.
Tot slot wil ik zelf Anneke bedanken voor de gastvrijheid en Ida voor de overheerlijke, nog warme apfelstrudel en hun begeleiding bij het maken van de kersttukken. Petra