ZINGEN IS TWEEMAAL BIDDEN

Afgelopen zondag is er tijdens een feestelijke mis stil gestaan bij de 13 jubilarissen. De mis werd voorgegaan door pastoor Van der Plas en bijgewoond door heel veel bezoekers bestaande uit familieleden en kennissen van de jubilarissen en iedereen die ze maar wilde horen zingen, zoals pastor Peters. Er werden Nederlandse en Latijnse liederen gezongen en vaak nog meerstemmig. Kortom een lust voor het oor, het herenkoor werd voor de gelegenheid ondersteund door drie mannelijke leden van herenkoor uit Zoeterwoude. Tot slot klonk het toepasselijke lied: “We hebben voor u gezongen”.

Pastoor van der Plas vergeleek het koor met grazige weilanden waar bloemen het landschap tooien. Het koor heeft eenzelfde effect in de mis, zij vormen als het ware een boeket. Na de zegen werden de jubilarissen gehuldigd en vooral Otto werd gehuldigd. Speciaal voor hem was een bericht uitgegaan naar Rome en hem werd de pauselijke onderscheiding toegekend voor het 50 jaar zingen in het koor. De Latijnse naam is me ontschoten. Een prachtige onderscheiding, vergezeld met een oorkonde en een speciale fles wijn, waar het nieuwe portret van het nieuwe schilderij van pastoor Van der Plas op afgebeeld staat.

Hierna werden de andere jubilarissen naar voren geroepen en zij kregen een lint opgespeld, een bos bloemen voor de dames en een fles wijn voor de heren.

Hierna werden de jubilarissen en hun familie uitgeno-digd voor een erg gezellig samenzijn/reünie in het Dorpshuis. Hier kregen zij een kaars uitgereikt van de “Gregoriaanse” dirigent Theo Pollemans, die overigens ook flink meezong. Complimenten tot slot voor de organiste, Editha ten Cate, die voor de begeleiding zorgde.

Petra