Adviesraad

Contactinformatie:
Adviesraad Stompwijk
p/a Dr.v.Noortstraat 208,
2266 HC Stompwijk
Emailadres: adviesraad-stompwijk@outlook.com

Missie en visie van de adviesraad Stompwijk

Adviesraadleden Stompwijk – 2014 – 2018

Marco Mooijman

marcoMijn naam is Marco Mooijman en ik ben voor de komende 4 jaar het aanspreekpunt voor o.a. het project Driemanspolder en het overige buitengebied en dan met name voor de bewoners van het Wilsveen. Ik ben geboren en getogen in het Wilsveen en hou me in het dagelijks leven bezig met het runnen van een bedrijf in Zoetermeer dat koffie-en espressomachines importeert van het merk JURA uit Zwitserland.

Alhoewel ik enige tijd op andere plekken in de regio heb gewoond, ben ik uiteindelijk wederom in het Wilsveen neergestreken, omdat dit een van de mooiste gebieden is van de regio. Deze polder is van onschatbare waarde en daarom wil ik me graag inzetten om de ontwikkelingen van dit gebied op de voet te volgen en zoveel mogelijk inspraak te hebben waar mogelijk. Dit kan je alleen maar realiseren door je actief in de materie te verdiepen en contact te houden met je omgeving. Mijn eerst ervaringen binnen de Adviesraad zijn zeer positief, mede door het grote netwerk waar je toegang tot hebt en de kennis en ervaring van de overige leden is van onschatbare waarde.

Ank van der Poel-van Santen: secretaris (duo)

ankEven voorstellen; ik ben Ank van der Poel–van Santen, 57 jaar, en woon op Dr. v. Noortstraat 208, (tegenover ’t dokterslaantje) met mijn man Peter en dochter Shradha.
Ik vind het belangrijk dat Stompwijk een Adviesraad heeft, en hoop zo met andere enthousiaste dorpsgenoten actief een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van ons dorp. Er breekt een belangrijke periode aan voor Stompwijk , onder andere de ontwikkeling van het Kulturhus, de renovatie van de Stompwijkseweg/Dr.v.Noortstraat de realisatie van de omleidingsweg en nog veel meer en ik hoop dat we daar, als Adviesraad, richting aan kunnen helpen geven en een positieve bijdrage kunnen leveren aan de toekomst van Stompwijk!

Adrie van Santen

adriIk ben Adrie van Santen, getrouwd met Ijole Wennekers. Wij hebben 3 kinderen n.l.  Robine van 13 jaar, Bart van 11 jaar en Ilse, zij is 9 jaar. Ik ben als ZZP-er werkzaam in de grond-, weg -en waterbouw. Zelf zijn wij woonachtig aan de Oostvlietweg, bij de Vogelplas (voor vele Stompwijkers een bekende plek).

Inmiddels zit de eerste Adviesraadvergadering voor de nieuwe samenstelling erop. Er zijn veel zaken de revue gepasseerd. Nieuwe en lopende zaken.  Er is mij gebleken dat er veel werk voor de nieuwe Adviesraad in ’t verschiet ligt.
Door het meedenken van de raad en uiteraard door iedereen die Stompwijk een warm hart toedraagt hopen wij voor nu en in de toekomst Stompwijk te behoeden voor stilstand c.q. achteruitgang. Want als we met z’n allen niets doen verliezen we de aan sluiting. Zelf heb ik er het volste vertrouwen in een goede leefbare gemeenschap. Mede door onze inbreng hoop ik dat Stompwijk, Stompwijk zal blijven. Niet ten koste van alles beter worden, maak zeker niet  minder.

Stef Verburg (Voorzitter)

stefMijn naam is Stef Verburg, 45 jaar en woon aan de Dr. van Noortstraat 181 (het dokterslaantje) in Stompwijk, samen met mijn vrouw Ineke en twee kinderen Olaf en Kim.
Ik werk als programmamanager bij de dienst ICT uitvoering van het ministerie van Economische Zaken.

Het is belangrijk dat wij ons als Stompwijk laten horen in de gemeente en hier onze belangen vertegenwoordigen.

Een groen, leefbaar en vitaal dorp moeten we met z’n allen behouden. Dit kan door ervoor te zorgen dat de broodnodige voorzieningen in het dorp blijven bestaan en versterkt worden, maar daarnaast door de kwaliteit en de natuur van het buitengebied te verstevigen zodat het groene karakter bewaard blijft.

Binnen de adviesraad ga ik plaatsnemen in het kernteam kultuurhus (samen met Koos van Wissen). Tevens wil ik mij blijven inzetten voor een groen buitengebied met mooie natuur en een levendige agrarische sector.

 Ursula van der Voort-Schuijt: secretaris (duo)

ursulaMijn derde termijn als lid van de adviesraad is ingegaan! Ik zal mij komende jaren weer inzetten voor de belangen van het dorp. Mijn naam is Ursula van der Voort. Ik woon samen met mijn man Sander en twee zoons Bjorn en Twan op de Huyssitterweg. Ik ben een echte Stompwijkse zoals dat heet; geboren en getogen in Stompwijk. Ook Bjorn en Twan zijn in Stompwijk geboren, gaan hier naar school en zijn lid van Stompwijk’92.

Afgelopen jaren hebben we met de Adviesraad hard gewerkt aan vele projecten voor Stompwijk, om zo de belangen van bewoners en ondernemers te behartigen. We zijn best ver gekomen maar er moet helaas nog heel veel gebeuren. Het ondernemersklimaat in Stompwijk en het buitengebied laat veel te wensen over, met name met betrekking tot de bereikbaarheid. De duurzame reconstructie van de Stompwijkseweg en het aanleggen van de verbindingsweg zijn belangrijke projecten voor de Adviesraad. Daarom en omdat het leuk is om iets af te maken waar je aan begonnen bent, heb ik mij wederom verkiesbaar gesteld. Met onze nieuwe en enthousiaste Adviesraad kunnen we een positieve bijdrage leveren aan de toekomst van Stompwijk en zijn ondernemers!

Peter Zandbergen

peterIk ben Peter Zandbergen, 44 jaar jong, getrouwd met Mariska Roeling. Heb 4 kinderen Swen, Stan, Yvet en Falco. Ik woon 21 jaar in de Dotterbloem te Stompwijk.

Ik wil me inzetten voor de Adviesraad omdat ik Stompwijk een warm hart toedraag. Ik vind het belangrijk dat de Adviesraad blijft bestaan, zodat we richting het gemeentebestuur van Leidschendam-Voorburg kunnen blijven verwoorden wat er speelt bij de inwoners van Stompwijk.

Ik hoop dat er de komende 4 jaar eindelijk een start kan worden gemaakt met de projecten die al jaren lang lopen en er niet alleen over wordt gepraat, maar dat er eindelijk wat gaat gebeuren.

Zo is de aanleg van de rondweg en het opknappen van de stompwijkseweg een uitdaging om die van start te laten gaan

Verder vind ik het erg belangrijk dat er betaalbare woningen komen voor jongeren, ouderen en jonge gezinnen. Ook moeten we proberen  de voorzieningen in het dorp op peil te houden en eventueel te verbeteren.

 

Dorp van het dorstige hert