Agnes’ wekelijks praatje

Dit weekend was het Pasen. Vorige week heb ik het er in mijn stukje al uitgebreid over gehad dus dat zal ik niet nogmaals doen, maar ik hoop dat jullie toch allemaal fijne dagen hebben gehad, ook al was het waarschijnlijk anders dan anders. Maar we gaan gewoon voor volgend jaar, de tijd gaat snel en wie weet kunnen we dan zeggen komen jullie bij ons Pasen vieren? Als je voor een tijdsbestek staat lijkt het eeuwen te duren, maar ik kan me de Pasen van vorig jaar ook nog goed herinneren. Toen zeiden we, ach volgend jaar is het vast weer normaal, maar helaas. Dan maken we het maar normaal!

Laten we het eens over het weer hebben. De afgelopen week zaten er een paar heerlijke dagen bij, volop zon en heerlijk in een luie stoel of stretcher buiten genieten van het zonnetje. Hoe tegen valt het dan weer als je de volgende dag opstaat en het is ongeveer 10 graden kouder en je kan je winterjas weer aan. Waren we door het mooie weer ook enthousiast geworden om met bloemetjes en plantjes aan de gang te gaan, ja we weten het, te vroeg want het is nog geen ijsheiligen geweest, de meesten hebben het dan ook niet overleefd. Dus gaan we maar weer overnieuw beginnen. We hebben hele speciale plantjes die we van onze wonderboom mevrouw krijgen maar ook die hebben het niet gered. Dus bij deze de vraag, lieve Wonderboommevrouw, mogen we nog een paar nieuw plantjes? Daar zullen we beter voor zorgen dan we nu gedaan hebben, we zullen ze niet te vroeg planten. En zo rommelen we maar aan, we nemen de dag zoals deze komt.

Zaterdag lekker naar de kapper geweest, voor de laatste keer in Stompwijk want per 1  mei stopt Andrea ermee, u heeft het allemaal in de Dorpsketting van vorige week kunnen lezen. Dat is zeer spijtig voor haar, voor anderen (thuiskappers) opent het weer perspectieven, want die zullen er ongetwijfeld wat klantjes bij krijgen. De geschiedenis herhaalt zich, 13 jaar lang kapte Andrea aan huis, totdat ze de kapsalon van Schuijt over kon nemen, nu stopt ze ermee en krijgen anderen een kans. Andrea bedankt voor alle haren die je geknipt, gekruld en geverfd hebt in de afgelopen 25 jaar en veel succes in de toekomst. Ik heb nog steeds een corona coupe, de hele corona periode is het er niet van gekomen om naar de kapper te gaan, dus nu op de valreep nog een laatste keertje.

De vaccinaties gaan nu wel lopen, afgelopen week is er ook in de kerk gestart met vaccineren door de huisartsen. Dat ging nog wel met wat opstartprobleempjes, de praktijk wordt verbouwd dus het is niet te doen om naast de gewone patiënten daar ook nog vaccinaties toe te dienen. Afgelopen donderdag/vrijdag is ons bestuur op pad geweest met een heerlijke paasattentie voor onze leden en de meest gestelde vraag was dan ook: wanneer kunnen we weer beginnen? De meeste leden zijn nu toch ingeënt? Maar helaas zolang het kabinet de anderhalve meter afstand blijft hanteren kunnen we nog steeds niets, of we nu een prik gehad hebben of niet. Hoe jammer ook, want we zijn er echt weer zo aan toe. Even lekker die gezellige dinsdagmiddag onder elkaar, we kijken er naar uit en we kijken er op terug maar we zullen helaas nog moeten wachten.

Zal ik je eens iets zeggen, mag ik je iets uitleggen?

haast je maar niet, zoek niet teveel

je hoeft niet te snellen, ik kan het niet precies voorspellen

de dagen en de weken tellen

ik weet niet precies hoe en ook niet precies wanneer

maar als het moment daar is, komt alles naar je toe

Lieve leden, namens het bestuur van Ouderen Soos Stompwijk een hele fijne week en blijf gezond,

Agnes, secretaris