Dialoogtafels

Denkt u dat het slimmer, beter of duidelijker kan? Vertel het maar!

Plannen maken in de gemeente doen we met elkaar. Een goed initiatief vraagt om samenwerking en afstemming met inwoners, bedrijven en organisaties die er mee te maken hebben. Bewonersbijeenkomsten rondom de bouw van woningen in uw wijk, meepraten over de toekomst van de bibliotheek via een digitale enquête of het indienen van een initiatief voor de buurt via Vlietwensen, dit zijn allemaal voorbeelden van samenwerken, oftewel participatie.

Online in gesprek op maandag 8, 15 en 29 maart 2021

Samenwerken is niet zomaar geregeld. We investeren hier graag in, maar hebben uw hulp daar hard bij nodig. Eind 2020 hebben we u gevraagd om via een digitale vragenlijst, de Quick Scan, mee te praten over de lokale democratie. De volgende stap is om samen met u verder te werken aan betere afspraken rondom samenwerken.

We nodigen u graag uit op 8, 15 en 29 maart van 18.30 tot 21.30 uur. U kunt dan online met elkaar in gesprek gaan over het onderwerp participatie aan de hand van een aantal voorbeelden van eerdere participatietrajecten. Het is belangrijk dat u alle drie de data beschikbaar bent om deel te nemen aan de online bijeenkomsten. We nodigen nadrukkelijk ook jongeren uit om mee te praten.

Wilt u meepraten?

We willen van deze gesprekken leren en kijken wat er nodig is voor een betere samenwerking. We gebruiken hiervoor de methode dialoogtafels, waarbij de gemeente de rol van procesbegeleider heeft en inwoners samen met elkaar in gesprek gaan over hoe participatie beter kan en hoe samenwerking met de gemeente beter kan. Deze afspraken worden vervolgens ter besluitvorming aan de Raad aangeboden.

Praat u mee?

Geeft u zich dan voor woensdag 3 maart a.s. op via ingesprekmetlv.nl/burgerparticipatie. Er is ruimte voor 80 inwoners aan de tafels. Bij meer dan 80 aanmeldingen geschiedt deelname op basis van loting. U ontvangt uiterlijk donderdag 4 maart a.s. bericht per e-mail van ons.

Heeft u vragen?

Neemt u dan contact op met het projectteam Burgerparticipatie via

Burgerparticipatie@leidschendam-voorburg.nl. of bel 14 070 en vraag naar Penchi Harteveld, projectleider Burgerparticipatie.

Wij kijken ernaar uit om met u in gesprek te gaan!