Agnes wekelijkse praatje

Was het vorige week nog -10, lag er een dik pak sneeuw en waaide er een stevige ijskoude wind, deze week verdween de sneeuw in rap tempo, binnen twee dagen was alles weg en elke dag werd het wat warmer. Wat een heerlijkheid. Gewoon weer naar buiten zonder eerst je Eskimopak en je moonboots aan te hoeven maar genieten van de eerste voorzichtige zonnestralen. Geen bevroren eieren in het kippenhok en ook het water van de vogels was niet meer bevroren zodat ze weer lekker hun dagelijkse badje konden nemen. Kortom, hopelijk hebben we met deze ene week de winter gehad. Maar zeg het nooit te hard, want de natuur is grillig en doet wat ze zelf wil. Het mooie was wel dat er volop geschaatst kon worden, een prachtig gezicht op de Does, een lange sliert van schaatsers en zo druk dat ik het dorp niet eens kon inkomen nadat ik bij mijn moedertje was geweest. Iedereen nam het ervan, zodra het kon even uit huis, even uit de sleur en een hele frisse neus halen. Begrijpelijk maar ook weer niet, want er zijn nog steeds Corona regels van kracht. Nu denkt u misschien daar heb je haar weer met d’r Corona, maar we willen er toch graag van af? Dan moeten we er wel wat van laten, zelfs al is het deze sneeuw en schaatspret, iets wat niet vaak voorkomt. Keuzes maken en voors en tegens tegen elkaar afwegen, het is zo moeilijk allemaal.

Het enten tegen het Covid-19 virus is nu echt goed op gang gekomen, zeker voor de mensen op leeftijd. De jongeren zullen nog even moeten wachten. Ik hoor aan alle kanten dat men de eerste spuit inmiddels gekregen heeft, nu is het wachten op de tweede. De enige klacht die ik eigenlijk hoor is een paar dagen een stijve arm maar verder niets. Vanuit Stompwijk moeten de mensen naar het ADO Stadion en het schijnt allemaal goed te lopen. Heb nog niet gehoord dat de naalden op waren, of het vaccin niet koel genoeg bewaard dus dit is wellicht een keer goed geregeld. En nu doorgaan zodat iedereen, jong of oud, zo snel mogelijk hun prikken gehad hebben. Zelf heb ik er flink over na moeten denken, zal ik wel of zal ik niet? Ik spuit al zoveel rommel in mijn lijf, ik slik al zoveel pillen, wat is de werken van de spuit tegen het Covid-19 virus op mijn andere spuiten? Na een goed gesprek met de huisarts besloten mij toch maar te laten enten, is het niet voor mijzelf dan is het in elk geval voor een ander en kan mij nooit verweten worden dat ik iemand besmet heb omdat ik mij niet heb laten enten.

Buiten het enten is ook de Avondklok een veelbesproken onderwerp, moet deze nu blijven of niet. De rechter moest er zelfs aan te pas komen, die oordeelde dat de avondklok per direct afgeschaft werd waarop het kabinet meteen in hoger beroep ging en er een nieuwe wet uit de grond werd gestampt die alle uitspraken van de rechter overschrijd. Volgende week dient het hoger beroep en zou de uitspraak zijn, maar dat is nu eigenlijk niet meer nodig als gevolg van die nieuwe wet.

Dan zijn er ook nog ministers die te pas en te onpas hun eigen opgestelde regels overtreden en daarvoor openlijk hun excuses aanbieden op tv. Kortom, een rommeltje en we zullen zien waar het eindigt. We proberen met elkaar de moed erin te houden, want het is toch wel de bedoeling dat we ooit weer gezellig op de dinsdagmiddag gaan klaverjassen, kaarten maken en rummicubben en voor een aantal leden een half uurtje de benen in de lucht te gooien onder de bezielende leiding van Maria. Dat is ons doel, daar gaan we voor en daarom houden we het vol!

Hou vol

En voel je goed

Vind kracht

In jou

Geloof

In jezelf

Heb hoop

En Vertrouw

Een lieve groet namens het bestuur

Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris