Hoe het gaat met De Bles

Het is alweer even geleden dat ik jullie meegenomen heb in het reilen en zeilen bij De Bles in crisistijd. Het is ook best moeilijk om daar een eenduidig uitleg over te geven. Het mag duidelijk zijn dat we een rampzalig jaar achter de rug hebben met heel veel minder omzet dan de vier jaren daaraan voorafgaand. Ik had verwacht ons eerste lustrum een stuk uitbundiger te kunnen vieren. Veel teleurstelling, maar tegelijkertijd hebben we ook onze veerkracht, doorzettingsvermogen en creativiteit kunnen tonen en hebben de medewerkers laten zien erg betrokken te zijn. “Elk nadeel heb zijn voordeel” is dus ook hier van toepassing. 

Belangrijkste boodschap en reden om nu iets in de Dorpsketting te schrijven is dat De Bles de deuren niet definitief heeft hoeven te sluiten doordat jullie eten blijven afhalen. In de eerste lockdown was het wat drukker, maar dat is goed te verklaren. Toen wilde iedereen thuis blijven en de deur niet uit. Dat is nu veel minder het geval en er zijn heel veel meer aanbieders van eten voor thuis. Dat merken we. Maar ondanks dat,  benaderden we afgelopen weekend wel het niveau van de eerste lockdown. Wat was het druk het gehele weekend! Heel veel dank daarvoor. Naast de vele bestellingen en het vertrouwen van onze dorpsgenoten zijn natuurlijk ook de overheidssteun en – niet op de laatste plaats – de forse huurcompensatie van onze huisbaas noodzakelijk om te overleven. Met deze drie zaken lijken we de crisis door te kunnen gaan komen. Op naar het voorjaar met mooi weer en opnieuw een groot terras in het centrum van het dorp. 

Valentijnsboxen

Afgelopen zondag mochten wij bijna 100 Valentijnspakketten bezorgen in en om Stompwijk. We zijn overspoeld met enthousiaste reacties. Wat deze hele actie extra mooi maakt is dat hij van A tot Z uitgevoerd is door het medewerkersteam. Van de samenstelling, marketing en inkoop tot aan de logistiek. Zo hebben we hebben als bedrijf weer wat leuks kunnen doen voor onze gasten/klanten en veel van de medewerkers hebben kunnen leren van het organiseren of hebben hieraan lekker met elkaar kunnen meewerken. Goede gedaan, dames! En dank aan de gasten voor de vele bestellingen en de enthousiaste reacties.

De Snackbar

Het was even schikken toen onze El, ‘de Stompwijkse snackvrouw’, in december haar baan opzegde om elders aan het bakken te gaan. El leverde een grote bijdrage om de snackbar goed te laten draaien na de nodige opstartproblemen. Nadat El in de snackbar aan de slag ging, ging het al snel goed. El, hartelijk dank voor je inzet en het overdragen van al je kennis en ervaring. El nam afscheid, dus nu moesten we ineens opzoek naar een vervanger. En dat is na een zoektocht met vele kandidaten erg goed gelukt. We hebben onlangs Mickael aan ons team kunnen toevoegen. Mickael is inmiddels alweer ruim een maand aan de slag. Hij is een energieke en vakkundige kok. Een Fransman die met zijn gezin woonachtig is in Leidschendam. Mickael heeft vele jaren ervaring en heeft tijdens zijn meerjarige wereldreis in ontelbare keukens over de hele wereld zijn reisgeld bij elkaar gekookt. Nog groter dan zijn passie voor koken is zijn passie voor smaak. Zo brouwt hij bijvoorbeeld zijn eigen bier in verschillende stijlen en smaken en maakt hij zelf bijzondere sausen. Is Mickael dan niet overgekwalificeerd voor deze baan? Nee hoor. Hij is erg enthousiast, gemotiveerd en secuur en vindt het fantastisch om eten te bereiden. 

Variatie

Om te kunnen voldoen aan de behoefte aan variatie in maaltijden proberen we regelmatig wijzigingen in ons aanbod door te voeren. Sinds vorige week zijn er weer diverse gerechten aangepast op de kaart en sinds afgelopen week zijn we aan de slag met een tweede weekmaaltijd. Daarmee creëren we extra variatie en bijkomstigheid is dat Mickael nu een van de twee weekmaaltijden voor zijn rekening neemt en zo zijn ervaring en ideeën tot uiting kan brengen. ‘Zijn’ hotdog ging afgelopen weekend maar liefst bijna 50 keer als een warm broodje over de toonbank. Deze week is de weekmaaltijd van Mickael Mac&Cheese (Mike&Cheese) en de weekmaaltijd uit de restaurantkeuken is kip kerrie met noodles en Aziatische groenten. Wij hopen ook aankomende week weer eten voor jullie te mogen bereiden. Het bestellen via de online bestelsite wordt steeds populairder en momenteel komt al meer dan een derde van de bestelling online binnen. Maar telefonisch bestellen is uiteraard ook prima.

Jeroen de Gier