Bezint eer gij begint

Stompwijk bij Zoeterwoude??

Horen wij bij Zoeterwoude qua landelijk gebied? Ja, dat klopt. Met Zoeterwoude en Stompwijk bij elkaar zijn we iets groter, maar hebben we dan wat in de melk te brokkelen op de langere termijn?

Als kleine gemeente te midden van Leiden, Voorschoten, Leidschendam-Voorburg, Den Haag en Zoetermeer in, houden we stand tussen de grote steden in de toekomst? Er is de laatste jaren gelukkig wel wat gerealiseerd. De Stompwijkseweg is opgeknapt en de bouw van het Dorpspunt met hierin de school is een zeer grote vooruitgang. We hebben er lang op moeten wachten, maar het staat er wel.

Bouwen zonder problemen, dat gaat meestal niet. Dat hebben we gezien met de bouw van het Dorpspunt. Aan het bouwen in Stompwijk valt voor de gemeente Leidschendam-Voorburg zeker nog wat te verbeteren. Denk alleen al aan alle regeltjes naar de aanloop van een nieuw project. Maar zou de regelgeving in Zoeterwoude dan zoveel gemakkelijker zijn?? Zoeterwoude is misschien trots op het feit dat zij een gemeente zijn waar vorig jaar veel woningbouw heeft plaatsgevonden. Willen we dat in Stompwijk ook?? Kleinschalige woningbouw zou mooi zijn, maar zeker niet te veel. Het dorpskarakter moet behouden blijven.

De aanleg van de rondweg vordert gestaag, dit gaat zeker niet zonder problemen, maar die horen erbij.

Ook in Zoeterwoude klaagt men over het verdwijnen van kleine winkels, daar zal met de samenvoeging van Stompwijk niets aan veranderen.

Zodra de rondweg klaar is volgt de Dr. v. Noortstraat, wat zeker noodzakelijk is. Maar als Stompwijk gaat onderzoeken of Stompwijk bij Zoeterwoude aansluiting kan vinden, gaat dit plan waarschijnlijk de kast weer in. Dan gebeurt er de eerste 10 jaar niets aan de weg vrees ik.

Zijn we echt beter af bij Zoeterwoude??

Theo van den Bosch