Agnes’ wekelijks praatje

Koning Winter regeerde deze week het land met strenge hand. Wat een kou, wat een vorst en wat een sneeuw. Lang geleden dat de wereld zo wonderlijk wit was, een prachtig gezicht maar ook helaas veel ongemakken. Zelfs het eenvoudige klusje van de kippen voeren en eitjes rapen werd een hele onderneming. Dik aankleden naar beneden schuifelen, het water ontdooien, eten geven en 1 dag haalden we de eitjes bevroren uit het hok. Die konden dus rechtstreeks de kliko in. Dan maar wat extra hooi in het hok zodat ze een lekker warm nestje konden maken en de rest van de week geen last meer gehad. We zaten er wel bovenop hoor, wat de kippies deden dat deden wij ook en zo haalden we toch steeds warme eitjes onder hun kontjes vandaan!

Maar persoonlijk ben ik blij dat het weer gaat dooien, de kou is funest voor mijn lijf en ben aan alle kanten stram en stijf. Dus we gaan gewoon weer door onderweg naar de lente! Wij hopen in elk geval dat er geen leden in de sneeuw gevallen zijn, benen of heupen gebroken, maar we hebben niets gehoord dus we gaan ervan uit dat iedereen heel is gebleven.

Dan is ook in Stompwijk het vaccineren tegen het Covid-19 virus begonnen. Mijn eigen moedertje heeft ook de eerste prik gehad, ze moest ervoor naar het Ado stadion om 19.00 uur ’s avonds. Het liep als een trein, de spuit zat er zo in, daarna moest ze even een kwartier wachten in een leunstoel en kon mijn zus de pas ophalen waarop stond dat ze de eerste vaccinatie gehad had en de afspraak voor de 2e op 19 maart. Buiten een beetje een stijve arm heeft ze verder nergens last van dus dat gaat wel goed komen. Ook het eerste lid van ons bestuur heeft de eerste prik gehad, toch wel een beetje bijzonder vind ik. Voor ons zal het nog wel even duren voordat we aan de beurt zijn, we zijn dan wel ziek maar zijn nog jong en eerst zijn de ouderen aan de beurt. We wachten geduldig.

Verder was het dus een rustige week, buiten had je eigenlijk niets te zoeken dus maken we het binnen maar gezellig, houtkachel lekker aan, troost eten, aan onze hobby werken en een filmpje kijken op Netflix. Dan komen we de dagen ook wel door. De hotline met mijn moeder was dag en nacht open, elke flintertje nieuws werd uitgebreid besproken.

Ik moet echt een compliment aan de redactie van de Dorpsketting maken, wat een prachtige ketting vorige week. Vol met foto’s van sneeuwpret, prachtige vergezichten en grappige foto’s van mens en dier die genoten. Schitterend gedaan, ik heb begrepen dat het een hele klus was maar, en ik denk dat ik voor alle lezers spreek, het was een genot om de Ketting te lezen. Heb dat dan ook meerdere keren gedaan, want als e het maar één keer doet dan mis je een heleboel. Steeds zie je weer een andere foto of lees je weer een ander nieuwtje. Chapeau!!

Hopelijk kunnen we vanaf volgende week heel rustig richting onderstaande gedachte gaan:

Met mijn snoetje in de zon,

Met een wijntje, lekker fris

Zou ik heel even vergeten

Dat het nog winter is

Duw jouw warmte hart

Eens dichter tegen mij aan

Zodat mijn koude lichaam zich kan verwarmen

En in jouw ritme mee kan gaan

Het bestuur van Ouderen Soos Stompwijk wenst al haar leden een hele fijne week, blijf gezond en weet dat we aan jullie denken.

Agnes, secretaris

P.S.: Ik ben nog steeds dagelijks telefonisch bereikbaar voor een praatje, al dan niet met een lach en een traan. Dus als ik u niet bel, schroom niet en bel mij. Ik kijk er naar uit. 06-43412445