Agnes’ wekelijks praatje

C’est La Vie, zo is het leven,

Je krijgt het slechts te leen,

Voor heel even……

Heb ik het vorige week in mijn praatje over hoe we de moed erin kunnen houden, om te genieten van de dingen die er op je pad komen, ook al zijn ze nog zo klein, deze week begin ik mijn praatje helaas heel anders.

Op 3 februari kregen wij het droeve bericht dat de schoonzoon van één van onze lieve leden veel te jong, op leeftijd van 53 jaar, is overleden. Dan staat de wereld even stil en word je met beide benen weer vol op de grond gezet. Waarom? Dan kan je toch echt niet meer genieten van het leven, je kan genieten van de herinneringen die hij achterliet maar daar is het nu nog veel te vroeg voor. Hij laat een lieve vrouw en veel te jong gezin achter……Het bestuur Ouderen Soos Stompwijk wenst alle nabestaanden heel veel sterkte toe in deze moeilijke tijd.

Dan is het moeilijk om een omslag te maken naar toch weer een positief onderwerp, eigenlijk vind ik het niet passend maar het grote cliché dat het leven doorgaat is een feit. A.s. zondag is het Valentijn, de dag van de Liefde. Liefde kent vele facetten, hoeft niet perse tussen man en vrouw te zijn, maar kan broertje, zusje zijn, neefje, nichtje, collega’s, buurtjes  en zelfs tussen mens en dier. De mogelijkheden zijn eindeloos. Hoe Valentijnsdag ontstaan is weten we eigenlijk niet precies. Er doen vele verhalen de ronde. De meeste mensen geloven dat het de dag is dat Priester Valentius stierf, een Romeinse priester die zich had bekeerd tot het christendom. Valentius was een goed mens en hielp mensen die het moeilijk hadden en wel een steuntje in de rug konden gebruiken. Tegenwoordig is het vooral een commercieel feest, kon het vroeger nog af met een bloemetje of een klein cadeautje, tegenwoordig kunnen de cadeaus niet groot genoeg zijn. Ik hou het meer bij de kleine cadeautjes, maar kan mij wel voorstellen dat er mensen zijn die wat groter uitpakken, zeker nu  is het toch even een lichtpuntje in  een onzeker en raar jaar. Geniet van deze dag en wees een beetje extra lief voor elkaar. En vergeet niet, een cadeautje hoeft echt niet groot te zijn om te laten blijken dat je om een ander geeft.

Dan schijnt het zo te zijn dat we deze week bar en boos winterweer krijgen. Dachten we al heel voorzichtig aan het voorjaar, de eerste zonnestralen, lekker weer naar buiten, de tuin weer onder handen nemen, het ziet er naar uit dat we daar nog even mee moeten wachten. Het heeft ook wel weer wat, een wondere, witte, stille wereld en de meeste 11 steden tochten zijn in het verleden in januari/februari gereden, maar toch…..we zijn er zo aan toe na de lock-down en alle maatregelen tegen het Coronavirus. We zullen zien of we nog een mooie sneeuwpop kunnen bouwen en natuurlijk is het vooral voor de kinderen genieten. Pas maar op, je hebt zo een sneeuwbal in je nek haha. Maar in elk geval lieve leden, geniet van het eventuele mooie wintergezicht maar pas op als u naar buiten gaat. Blijf liever binnen want een val is zo gebeurd en vaak is dan het leed niet te overzien. En in het kader van Valentijnsdag en het Coronavirus is er altijd wel een jonger iemand die een boodschapje wil doen wil het nodig zijn.

Wij wensen jullie een hele fijne week, wellicht met een lach en/of een traan en zorg goed voor elkaar.

Het boek is geschreven,

nog voor het is verteld

het verhaal van het leven

grotendeels voorspeld

Dit keer doe ik het anders

het geschreven boek is uit

dit keer doe ik het anders

ik schrijf mijn verhaal niet meer vooruit…….

Een liefdevolle groet namens het complete bestuur Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris

Aanvulling Agnes’ wekelijks praatje

De mens wikt en god beschikt…..een gevleugelde uitspraak van mijn oma die toch regelmatig voorbijkomt.

Zo ook deze week.

Hadden wij als bestuur van de Ouderen Soos weer een leuke actie bedacht in het kader van Valentijn en het naderende voorjaar, gaat het dik sneeuwen en 10 graden vriezen…… Dat is op zich niet zo erg natuurlijk en kan prachtige plaatjes opleveren, maar voor onze actie is het funest en vandaar dat we dan ook besloten hebben de verrassing twee weken uit te stellen. Dus helaas zien jullie ons deze week niet aan de deur verschijnen met iets leuks en een mooie, zelfgemaakte kaart. Over die kaarten wil ik nog even zeggen dat die gebaseerd waren op Valentijn, maar om die nou weg te gooien of een jaar in de kast te laten liggen is ook zonde, dus die doen we er over twee weken gewoon bij en vieren we gewoon wat later de dag van de Liefde. We hopen op jullie begrip, we vinden het ontzettend jammer en hadden er ook heel veel zin in maar het moet wel kunnen.

Dus zonder koning winter zien we jullie hopelijk over twee weken.

Toch een hele fijne (Valentijnsdag) dag en een lieve groet namens bestuur Ouderen Soos Stompwijk,

Trees, Aad, Jan, Agnes, Sjaan en Marijke