Agnes’ wekelijks praatje

geluk vind je niet in de morgen

en niet op een later moment

geluk vind je in blij zijn met wat je hebt

en wie je bent

geluk vind je niet in groter,

niet in duurder, niet in meer,

geluk vind je in kunnen genieten,

daar vind je het keer op keer

Dat valt niet altijd mee maar soms komt er iets op het juiste moment op je pad, waar je het geluk vind waar je zo op zoek naar bent. Zo ook de advertentie van de Ouderen Soos Stompwijk waarin zij een nieuwe secretaris zochten. Inmiddels is dat alweer een jaar geleden en dat betekent dus dat ik alweer een jaar ‘in dienst’ ben! Na een lange moeilijke periode was ik weer zover hersteld dat ik weer zin had om wat te doen en toen ik die advertentie zag staan dacht ik Bingo! Die is voor mij. Zo gezegd, zo gedaan, zo gebeld en de week erop gegaan! Wel een beetje zenuwachtig maar ik werd met zoveel liefde en blijdschap binnengehaald, zowel door het bestuur als jullie, leden, dat was gewoon hartverwarmend en dat gevoel kan ik zo nog terug halen. Eigenlijk was ik al snel gewend, ik vond mijn plekje wel totdat na anderhalve maand het Corona Virus roet in het eten gooide en we onze gezellige dinsdagmiddagen moesten staken vanwege besmettingsgevaar. Dat wil niet zeggen dat hiermee alweer een einde kwam aan mijn ‘dienstverband’ nee misschien werd deze nog wel intenser dan voorheen. We konden dan wel niet meer klaverjassen, rummicubben, kaarten maken en bewegen op muziek, dat betekende echter niet dat we onze leden vergaten en we gingen dan ook regelmatig op pad met bloemetjes, kaartjes, plantjes, kerst en sinterklaascadeautjes. Ik stelde mijn telefoonnummer beschikbaar waarop leden altijd mochten bellen om hun hart te luchten, een praatje te maken, samen te lachen en samen te huilen. Na een wat moeizaam begin kwam het toch goed van de grond en nog steeds wordt er regelmatig door diverse leden gebeld. En de leden vergaten ons ook niet, kaartjes, gedichtjes en als we elkaar tegen kwamen even een praatje en een dankjewel. Vergaderen mochten we als bestuur ook niet meer, dus al het contact ging via de mail, app of telefoon wat soms hilarische situaties opleverde maar ook wel eens elkaar niet begrijpen. Het was een raar jaar, heel anders dan ik mij had voorgesteld maar ik had het niet willen missen. Nu ga ik het tweede jaar als secretaris in en het lijkt erop dat ook dit jaar we nog niet kunnen starten en dus gaan we gewoon verder met aandacht geven aan onze leden, die dat zo verdienen. Lieve leden, dank jullie wel voor jullie lieve ontvangst een jaar geleden, dat maakte dat ik me zo snel thuis voelde bij jullie. En dit jaar gaan we gewoon door.

Vorige week donderdag was het de dag van de knuffel. Reden genoeg voor Radio Midvliet om knuffels uit te delen aan inwoners van Leidschendam, Stompwijk, Voorburg en Wassenaar. Ik had het wel gelezen, maar ja ik woon in Hoogmade en had dus ook helemaal niet gedacht dat iemand mij zou opgeven. Maar dat is wel gebeurd, achteraf bleken er twee mensen te zijn die mij genoemd hadden en laat ik nou bij de genomineerden gekozen worden. Ook dit kwam weer precies op het juiste moment, na een moeilijke periode doen de twee knuffels van Radio Midvliet mij meer dan goed. Ze werden netjes bij mijn moeder afgeleverd en die bracht ze weer bij mij. Echt vreselijk lief, iedereen die aan deze actie heeft meegeholpen verdient dan ook een dikke pluim. En zo zie je maar dat een relatief klein gebaar heel groot kan zijn.

Dat waren al twee leuke dingen afgelopen week en ik weet er nog eentje, de maand januari is voorbij!!! Jippie!!!! ’s Morgens merk je het nog niet zo erg maar ’s avonds is het alweer wat langer licht. Heerlijk. Het weer laat nog te wensen over, het was nog flink koud afgelopen week maar toch zat er ook een dag tussen zonder wind en met een heerlijk zonnetje dus m’n scootmobiel werd weer van stal gehaald en ik trok lekker de polder in. Heerlijk m’n hoofd leeg maken, genieten van al het moois wat de polder toch alweer te bieden heeft en regelmatig even stil staan voor een fotootje. Als ik dan weer thuis kwam maakte ik een grote beker warme chocomel en ging naast de kachel zitten, zo kon ik weer helemaal bijkomen.

Een lieve groet namens het bestuur Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris