Stichting Oud Stompwijk

De Stompwiic nummer 18 is in december bij jullie in de bus gedaan en er wordt alweer volop gewerkt aan het volgende nummer voor uitgifte in maart. Hopelijk hebben jullie genoten van de vele mooie verhalen die in de uitgave stonden en bracht het even wat ontspanning in deze Coronatijd. Laten we hopen dat het niet zo verschrikkelijk wordt als tijdens de vergeten ramp, de cholera epidemie uit 1866. Het is gelukkig een andere tijd en er is veel meer kennis en medicatie, dus we gaan ervan uit dat we ons in de loop van het jaar weer wat meer vrijheden kunnen veroorloven.


Pas geleden kreeg ik van Jan Boogmans een foto van september 1940 van de keukenwagens die de Duitsers gebruikten voor de bevoorrading van hun troepen. Deze wagens stonden bij hun huis en de school geparkeerd. Het verhaal hierover horen jullie later nog een keer. Maar nu wil ik laten zien wat we kunnen doen met hele oude foto’s waar bijna niets meer op te zien is. Met de huidige programmatuur zijn deze foto’s veel duidelijker te maken.

Dus als jullie oude foto’s hebben en denken, dat ziet er niet uit. Vaak kunnen wij ze nog een heel stuk opkrikken. Er zijn in deze tijd veel mensen die verhuisd zijn naar Zoeterwoude en misschien zijn jullie bij het verhuizen wel oude foto’s tegen gekomen of zijn er verhalen boven gekomen die jullie met ons willen delen. Graag ontvangen wij ze om mee aan de slag te gaan. Wij zorgen dat ze voor het nageslacht bewaard blijven.

Ben je nog geen donateur van Oud Stompwijk maar wil je dit wel worden, dan kan dat. Kosten € 12,50 per jaar in Stompwijk, € 17,50 buiten Stompwijk voor 4 boekjes Stompwiic en uiteraard kunnen jullie gebruik maken van de website www.oudstompwijk.nl. Ook oudere boekjes zijn nog te koop a € 3,50 per stuk. Misschien leuk als verjaardagscadeau of zomaar in deze moeilijke tijd. Vragen of meldingen via redactie@oudstompwijk.nl

Ria Luiten