Het nieuwe gezicht op school…

Jaaaaa ik heb een nieuwe baan!!

“Hé, wat ben jij aan het doen op het schoolplein?”. Een aantal kinderen die ondanks Corona toch naar school mochten op 4 januari kwamen naar mij toe toen ik het schoolplein aan het opruimen was. Ze kregen even pauze van de juf en gingen op de fietsen racen, tikkertje spelen, rennen. Ik ben de restanten vuurwerk weg aan het halen en mijn buurmeisje komt een handje helpen. Met z’n tweeën gaat dat toch wat sneller, en zij vond het leuk om te vegen… (die ga ik onthouden want er vallen toch best veel bladeren naar beneden in de herfst en misschien kan ze mij dus de volgende keer ook weer helpen). “Oh mooi dan”, zeiden de andere kinderen. En al snel gingen ook zij mij allemaal helpen, iedereen ging zoeken naar restanten nat vuurwerk. Er lag genoeg! Wat een gezelligheid was het opeens op het schoolplein en het was niet eens lekker weer! “Juf, hier is nog meer rommel, juf dat is mijn grote broer, juf ik ben verliefd… op mijn vader”. Te schattig.

Is er een nieuwe juf dan, hoor ik u denken… Juf Gea klinkt wel super gaaf, vind ik zelf. Maar ik ben de nieuwe conciërge van deze leuke school. Ik mag het stokje overnemen van Leo die het tijd vond om wat anders te gaan doen.

Mijn naam is Gea van der Sman, ik ben 50 jaar en ik woon al dertig jaar in Stompwijk. Ik heb twee kinderen en zij hebben ook beide op de Maerten van den Velde school gezeten. Mijn kinderen zijn nu al wat ouder maar gingen altijd graag naar school. De meeste juffen en meesters die nu lesgeven ken ik dus nog vanuit die tijd. Niets veranderd (ja misschien een extra rimpel of een grijze haar maar dat heb ik ook). Ik ben graag bezig in mijn tuin of huis. Verder vind ik sporten heerlijk en dan vooral tennis of padel. Ik vind het ook nog steeds leuk om naar mijn kinderen te kijken als ze bezig zijn met handbal en voetbal. Jullie zullen mij dan ook vast wel eens zijn tegen gekomen bij Stompwijk ‘92. Ik sta daar zelfs wel eens achter de bar, bijvoorbeeld tijdens het ZZ toernooi waar ik help met biertjes tappen, patatjes bakken of ranja inschenken. Vanaf nu mag ik hier op deze school alles proberen netjes te houden, klussen, een oogje in het zeil houden, jullie kinderen af en toe helpen en toespreken. Alles wat een conciërge eigenlijk doet.

Ik hoop jullie snel te ontmoeten in of bij de school. Ik heb er in ieder geval heel erg veel zin in! Duzzzzzz …

Gea van der Sman