Veiling

Op de eerste dag van het Glazen Huis bracht Casper van Eijck een bezoek aan de Kas. Hij nam een gesigneerd shirt mee van Sinisterra, een populaire speler van Feyenoord, die Stompwijk in actie in een veiling kon inbrengen. 

Al vrij vlot kwamen er biedingen op het gesigneerde wedstrijdshirt binnen. Van verschillende kanten en ook werden allerlei netwerken van Stompwijkers en oud-Stompwijkers ingezet om de aandacht van Feyenoordfans op dit unieke item te vestigen. Omdat de veiling via Facebook verliep bleek ook dat sommigen pas later in actie kwamen en zo in de race deel namen om dit mooie gesigneerde shirt te bemachtigen. 

De prijs liep steeds verder op. Liefhebbers die een bod uitbrachten, ook Orion en Reach Unreachable bleven azen op het Feyenoord-shirt. Zelfs het Ajax-gevoel werd opzij gezet. En dat allemaal voor het goede doel, Support Casper. Uiteindelijk trok Reach Unreachable aan het langste eind. Een trio uit Stolwijk kocht het gesigneerde shirt voor € 900.

En toen werd er een indrukwekkend item in de veiling ingebracht. Gijs van Tilburg, 12 jaar en kleinzoon van Piet en Conny Janson, doneerde zijn door Memphis Depay gesigneerde bal. Gijs woont in Moordrecht en wilde bijdragen aan Support Casper. Hij is zijn opa verloren aan longkanker en met de opbrengst van zijn bal draagt hij een steentje bij aan Stompwijk in actie. Dat maakte wel wat los! Al snel liepen de biedingen op en zelfs Gijs was verrast. Verschillende bieders boden tegen elkaar op. Uiteindelijk bood Orion het meest en werd de bal voor € 275,- betaald. Gijs is onder de indruk en de organisatie van het initiatief van Gijs. 

Hans van Breukelen heeft een speciale band met Support Casper. Hij is zijn vrouw verloren aan alvleesklierkanker en middels verschillende initiatieven zet Hans zich in voor de stichting. Hans werd benaderd voor een telefonisch interview tijdens het Glazen Huis en besloot een gesigneerd PSV-shirt te doneren. Vooral een drietal Stompwijkers aasden op dit shirt. Cindy Vurens, Marc Hilgersom, trouwe PSV-supporters. Uiteindelijk kwam 1 minuut voor einde deadline een mooi bod van € 350 binnen van oud-Stompwijker Victor Monster. Hans van Breukelen maakt samen met oud-Stompwijker Ton van Veen deel uit van de Raad van Commissarissen van PSV. Dat moet wel lukken om dat PSV-shirt in handen van leeftijdsgenoot Victor Monster te krijgen.

Het meest unieke veilingitem kwam van de trouwe Stompwijk-ganger Barry Badpak. De bekendste Leidenaar van Nederland en omstreken bood een privéconcert aan. Voor de bieder thuis of in De Bles. Dat leverde nogal wat concurrentie op. En concurrentie? Dat is prijs opdrijvend. Yorick Boon leverde uiterste krachtsinspanningen, Orion ging diep door het stof, maar in the end waren het de Chickies die samen met Upperlake en friends voor € 2.005,- een privé-concert van Barry Badpak binnen harkten. Een geweldige prestatie, Chickies!

En tussendoor leverde Aad van Velsen een mooi veilingitem aan. Een tegoedbon voor het meerijden in zijn allernieuwste rallytruck. Dat leverde nogal wat liefhebbers uit zijn eigen fanbase aan. Michael Bult uit St Annaland heeft een mooi bod van € 555,- neergelegd en is de rit met Aad gegund. Als straks de situatie in het kader van corona wat rustiger is en de praktische zaken met de gloednieuwe rallytruck geregeld zijn, kan Michael mee met Aad.

De vijf items hebben in totaal € 4.085 opgeleverd. Een mooie bijdrage aan het totale resultaat.

Groet Cindy Vurens