Agnes’ wekelijks praatje

Het heerlijk avondje is nu toch echt voorbij, de Sint is terug naar Spanje en wij hopen dat hij onze leden gewoon lekker in Nederland heeft gelaten. Je mag dan wel niet met meer dan 4 mensen in de zak maar we kunnen jullie niet missen! We hopen dat jullie toch een manier hebben gevonden om het te kunnen vieren, desnoods in delen, zoals wij gedaan hebben. Wel niet zo gezellig maar je moet toch creatief zijn als het op de gewone manier niet kan. Wij zijn flink verwend, vooral veel snoepgoed, lekkere handcrème, spulletjes voor de hobby. Zo werd  het toch nog een leuk feestje. Ook hebben we vernomen dat onze leden goed bedeeld zijn. Zowel door onze eigen Soos als door de parochie, die Zonnebloem, het zangkoor en noem maar op. De bedankjes vliegen over en weer en ook daarin zijn we door onze leden niet vergeten. Lieve leden, dank voor jullie kaarten met mooie woorden en gedichtjes. We doen het graag voor jullie en het is dan toch leuk als we weten dat het gewaardeerd wordt. Volgend jaar hopen we het echter wel weer op een andere manier te kunnen vieren, want hoe leuk het ook was het was toch wel een beetje behelpen.

En dan gaan we nu toch echt langzaam naar de kerst. Je ziet nu in de meeste huizen de kerstboom wel staan, volop lichtjes, kaarsen en versierselen. Wijzelf hebben een prachtig kerststuk laten maken door Ingrid van de Passie, ik had een aantal bonnen voor mijn verjaardag gekregen van leden en bestuur van de Soos en die hebben we mooi ingewisseld. Het is geen standaard stuk, maar wij zijn ook niet standaard dus het past prachtig bij ons. Ingrid, dankjewel dat je onze wensen zo goed begrepen hebt. Wat ik het fijnste vind aan kerst is dat het hele huis zo lekker naar dennengeur ruikt, heerlijk, daar kan ik zo van genieten. En niet de dennengeur van de wc verfrisser maar van echte takken van de boom. Heerlijk. En dan is en blijft het nog even afwachten hoe we Kerst dit jaar mogen vieren. Houdt de regering zich vast aan de maatregelen die nu gelden, dus niet meer dan 4 personen binnen en dan ook nog iets met mensen uit verschillende gezinnen. Ik vind het maar ingewikkeld. Kerst is toch wel een feest om bij elkaar te zijn en wij gunnen het onze leden en natuurlijk onszelf dat ze deze dagen kunnen doorbrengen met al hun dierbaren. Wij zullen duimen en een kaarsje opsteken.

En dan nog steeds die hoop voor 2021. Hoe lang zal het duren voordat we de dinsdagmiddagsoos weer kunnen opstarten? Zoals ik al eerder heb geschreven heeft ieder nadeel ook een voordeel, want nu de soos stil ligt is het Dorpspunt, mede door een door ons geschreven brief, aan de gang gegaan met de opgang. Zoals jullie wel weten is het vreselijk moeilijk om boven te komen. Zolang de zon schijnt en het ijzer droog is dan gaat het nog wel, maar nu met die mistige nevel en straks wellicht ook vorst wordt het er niet makkelijker op. Er is een stuk ijzer vervangen voor een proefstuk ander ijzer en ik weet uit betrouwbare bron dat dat inmiddels al door meerdere mensen getest is. Mijn mening is dat het nog verre van ideaal is en zo hebben we het ook doorgegeven naar het bestuur van het Dorpspunt. Wellicht kunnen onze testen bijdragen tot het vinden van een nog betere oplossing.

Maar intussen liggen de klaverjaskaarten en rummicub steentjes te verstoffen en de frutsels voor het kaarten maken hopen elke week dat de leden weer kunnen knippen en plakken. In de tussentijd vermaken ze zich maar met elkaar, het is een beetje behelpen, het schaartje helpt de lijmpot en de rummicub steentjes zijn met elkaar maar een klaverjasclubje begonnen. Hou het in de gaten, er gebeuren vreemde dingen in het Dorpspunt zolang het Coronavirus het nog voor het zeggen heeft!!

En om de moed erin te houden wil ik jullie het volgende meegeven:

We hebben gewerkt, geklaagd,

gehuild, gezucht

we hebben geluk, geduld

en ons hart gelucht

we hebben duizend keer tot tien geteld

we zijn geraakt, gezond (niet altijd)

gerust gesteld

we hebben ons vastgehouden aan het vertrouwde

wat we hebben, wie we zijn en waar we van houden

hou van elkaar en hou je goed,

hou afstand, vol goede moed

Een lieve groet namens Bestuur van Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, Secretaris

P.s.: We hebben een aantal zieke of van ziekte herstellende leden onder ons. Het betreft een klaverjasser die herstellende is van een operatie aan zijn lever, een rummicubster die herstellende is van een kwaadaardig plekje huidkanker en een kaartenmaakster die een ernstige hersenbloeding heeft gehad. Ook is er een klaverjasser die hard achteruit gaat en dagelijks professionele zorg nodig heeft. In het kader van de wet op de privacy mogen we de namen niet noemen helaas. Wilt u hen een kaartje sturen om een hart onder de riem te steken? Dat is juist in deze tijd een extra steuntje in de rug.

Neem dan even contact met mij op dan gaan we daar voor zorgen. Wilt u zelf iemand aanmelden die ziek is of een extra kaartje verdient neem ook dan even contact met mij op en zorgen we er met elkaar voor dat de kaartjes bij de juiste personen komen.

Agnes Hofstede

Blauwpolderkade 18

2355 RB Hoogmade

06-43412445