Thuis-aan-huis kerstconcert

Op zondag 13 december wil ik graag een kerstmarktje en een thuis-aan-huis kerstconcertje organiseren met de Lovebells. Fenna Vol, Ruben v.d.Kleij, Monique Horling en Max Groenen leven voor de muziek maar in deze tijd is dat meer overleven omdat er in de anders zo drukke maanden amper opgetreden kan worden.

In de zomermaanden hebben ze een vuist tegen eenzaamheid gemaakt en hebben meer dan 100 optredens langs verzorgingshuizen gedaan. Het kwartet heeft al meerdere keren ons dorp bezocht en bijna in alle uithoeken een optreden verzorgd. Ze werken nu aan een CD om hiermee straks op te gaan treden en ouderen een mooie herbeleving te bezorgen.

In deze tijd is mijn motto: Wat kan er wél

Nou dat is een aan huis optreden. U nodigt wat familie of vrienden uit conform de RIVM norm en de LoveBells spelen bij u voor de deur hun mooiste en bekende kerstnummers om zo geheel in kerstsferen te komen. De buren kunnen vanuit hun eigen huis of tuin meegenieten. U kunt ook de krachten bundelen in uw directe woonomgeving om er samen met de straat iets van te maken. Ik ken een buurt die met Burendag de kroon spant. U zorgt zelf voor de sfeer. Ik denk dan aan kersttruien, wanten, mutsen, lichtjes, vuurkorfje, koffie, thee of glühwein en warme appeltaart. Zo kunnen we een lange kerstslinger door het dorp maken.

Bij de te plaatsen kerstbomen en op het speelveld bij de Pinksterbloem wordt het iets groter aangepakt. Als de afstand in acht wordt gehouden kunt u daar natuurlijk ook meegenieten vanuit uw eigen huis, tuin of balkon. Na afloop gaan we met de pet rond om deze vrolijke muzikanten te ondersteunen omdat immers alle beetjes helpen.  U kunt ook donoren via Coronamuziek.nl

Aanmelden kan via de redactie@dorpsketting.nl onder vermelding van kerstconcert.    

Petra