Marokkaanse soep met ballen

Afgelopen donderdag ben ik weer met Nezha en Houria op pad geweest om soep uit te delen, deze keer in de buitengebieden. De soep is door vele vrijwilligers gekookt, netjes verpakt en in papieren tasjes gedaan. Ik vraag elke week 10 porties, door als sluitstuk op te treden is er vaak meer om te verdelen. Rond half 5 gingen we op pad, nog redelijk licht en ik vind het ook leuk om hun kennis te laten maken met Stompwijk in al haar facetten. Door de afsluiting van de Dr. van Noortstraat hebben ze al kennisgemaakt met een alternatieve aanrijroute via Wilsveen. Volgens mij een nieuwe ervaring.

De duisternis valt snel in en bij het 2e adres in de Meer en Geer is het al flink donker. De onbekende wegen zijn smal, zeker als er tegenliggers zijn. Ik fiets voorop om de weg te wijzen, onderweg doe ik nieuwe adressen op en dan is het extra fijn dat we lekker veel voorraad hebben. De huizen liggen afgelegen, de hond blaft en de poes maakt vriendjes met de hond. De koeien kijken nieuwsgierig op en de belangstelling is gewekt. Wat zou het leuk zijn om even in zo’n stal te kijken. Er werd lekkere verse melk getapt bij Maria’s Hoeve en er werd direct van genoten. Herinneringen aan oude tijden vlogen over de gezichten.

Het was vaak ook even zoeken naar de voordeur in het donker. Niet iedereen was thuis maar dan hebben we het voor de deur gezet in de hoop dat de soep tijdig wordt gevonden en dat het niet te hard gaat regenen. Soms zat men al aan tafel en soms moest er nog gekookt gaan worden. Letterlijk even in een blik in de keuken werpen.

Vooral de blije en verraste gezichten maakten indruk, want het is echt verwennerij sowieso de soep, maar ook dat er aan je gedacht wordt.

Bij Corné op de Westeinderweg kregen we de gelegenheid om in zijn nieuwe stal te kijken. Even omlopen en daar hadden we wel licht van de telefoon bij nodig en dat maakte de buren alert. Goed om te zien dat er op elkaar gelet wordt. Zeker na al die inbraken van vorige week.

Het soepproject loopt nog door, dus donderdag staan we weer bij anderen voor de deur, Stompwijk heeft immers nog veel meer buitengebieden. Ook deze week is uw kleding en speelgoed weer welkom vanaf woensdag, dan kan het donderdag mee naar Leidschendam naar de ruilwinkel.

Eenmaal thuis om half 7 had het thuisfront al gegeten en kon ik zelf aan de soep.

Petra