Hallo lieve kinderen

Horen jullie mij zingen; ” Sinterklaas is jarig, zet mijn schoentje klaar.

Licht dat hij het voldoet met……………………, ja wist ik het maar…..? Naast alle vervelende dingen rond het virus, breekt er gelukkig weer een fijne tijd aan! Sinterklaas en Kerstfeest! Heerlijk!

Als je de kerkdienst van zondag 29 november hebt bijgewoond, dan weet je nu ook dat deze dag de eerste zondag van de Advent is geweest. Dat is de voorbereiding op het Kerstfeest! Dit betekent niet het gauw kopen en optuigen van kerstbomen, maar dat is  alvast jouw hartje klaar maken voor dit Grote feest van de geboorte van Jezus! De Christenen ( mensen die in God geloven ) zijn heel blij met dit feest, omdat zij geloven dat God, onze Hemelse Vader is en  ook de wereld heeft geschapen! Zij geloven eveneens dat God Zijn enig geboren Zoon Jezus, op aarde heeft gezonden om de mensen van hun zonden ( foute en niet lieve dingen die de mensen doen ) te bevrijden! Een ander keer vertel ik daar wel meer over, okay? Nu wil ik toch verder gaan zoals beloofd, met de zevende vrucht van de Heilige Geest, n.l:  “GELOOF” Je ziet dat ik hierboven er al een beetje over begonnen ben! Om “Geloof ” nog duidelijker te maken, probeer ik dat uit te leggen aan de hand van een kort  verhaaltje, dat ik een keer ergens heb gelezen: Er was eens een jongen,( ik noem hem Bartje,) die op een mooie zonnige dag met zijn vader uit wandelen ging. Onderweg zagen zij een hele grote en mooie speeltuin met schommels, wippen enz. in het plantsoen staan. O, Bartje rende er meteen op af en wou het liefst van de glijbaan afglijden, maar er stonden er drie! Een kleine voor kleuters, een voor de Midden- en een voor de Bovenbouwers! Op welke zou hij het eerste gaan? Weet je wat, zelf was hij al een grote kleuter (groep 2) dus koos hij voor de kleine glijbaan. Toen hij bovenaan was gekomen, roetsjte hij zonder angst en vol trots naar beneden! Bartje keek niet meer naar zijn vader om, maar zijn vader hield wel “een oogje in het zeil ” Bartje vond het zo heerlijk en besloot nu ook maar van de grotere glijbaan af te glijden! Stapje voor stapje ging hij nu naar boven, want deze was toch wel iets moeilijker dan de vorige! Ja hoor, maar ook dat lukte! Bartje was zo trots op zich zelf en rende nu vol blijdschap en overmoed naar de grootste glijbaan! Hij stond onderaan de trap en begon met voorzichtige stappen tree, voor tree te klimmen, terwijl hij de trap stevig vasthield. Nou nee, dit was toch moeilijker dan hij had gedacht. maar klom rustig maar toch een beetje bang verder. Intussen hield zijn vader hem nog steeds in de gaten! Opeens….. O, wat hoog! Bartje werd nu heel bang en durfde niet verder. Hij begon te huilen en te beven. Nu pas keek hij om zich  heen op zoek naar zijn vader, maar die stond al bij de trap. “O, papa” riep hij, ” wil je met mij de glijbaan af? Ik kan het niet zonder jou! Het is te groot voor mij! ” “Ja hoor” zei papa en kwam ook de trap op. Boven aangekomen, mocht Bartje op papa’s  schoot zitten. Papa sloeg zijn armen om Bartje heen en…. ja hoor, daar gingen zij…. ! Samen roetsjten zij vrolijk en blij naar beneden!

Gelukkig dat alles nog goed is afgelopen en gingen zij weer opgewekt terug naar huis!

Ja, Bartje geloofde in zijn vader. Hij geloofde erin dat zijn vader hem zou helpen en nooit in de steek zou laten. Alleen het idee al dat hij met zijn vader uitwandelen was gegaan, en dat zijn papa gewoon zijn papa is, maakte dat hij zich al altijd veilig voelde! Zo is het ook met mensen die in God geloven! Die voelen zich ook veilig bij Hem! Bartje kon zijn vader wel zien, alleen kunnen wij God niet zien, maar geloven wel dat Hij onze Hemelse Vader is en dat God er ook altijd voor ons is.  Durf met Hem te praten en Hem aan te roepen als je het moeilijk hebt. Als wij eveneens doen wat God van ons vraagt, dan zijn wij ook echte vrienden en kinderen van God. Dan voel jij je ook vrij, blij en veilig bij God, ook al gaat niet alles naar wens, zoals je dat zou willen hebben!

Probeer het maar! Succes!

Nou lieve kinderen, voorlopig laat ik het hierbij, maar eerst nog even dit:

Vertel eens wat:

1)  Geloof je ook in God?

2)  Heb je het een keer of vaker moeilijk gehad en heb je God daarbij om hulp gevraagd?

Creatief bezig zijn:

1) Maak een mooie tekening over het verhaal van Bartje.

2) Kleur die heel mooi in.

Muziek; Tik dit bij Google in:

Mix- ik geloof (75) youtube.

Okay allemaal, tot de volgende keer! Gods zegen, Fijn Sinterklaasfeest en….. Blijf Gezond!

Groetjes en veel liefs,

Olivia (voorleesjuf)