Midvliet verkeert in zwaar weer

“Eén keer in de vijf jaar wijst het Commissariaat voor de Media zendtijd toe aan een lokale omroep. In Leidschendam-Voorburg hebben 2 omroepen zich aangemeld: Stichting Voorburgse en Leidschendamse Lokale Omroep Midvliet (Midvliet) en Stichting Omroep Leidschendam-Voorburg (LVTV).

De gemeenteraad neemt hierover naar verwachting begin januari 2021 een besluit. Het bestuur en de meer dan 50 medewerkers van Midvliet zijn onaangenaam verrast met het advies en het onaangekondigde persbericht en hopen de gemeenteraad te kunnen overtuigen om een andere keuze te maken.”

Ook ik werd onaangenaam verrast door het bericht over Midvliet Ik ben immers inmiddels ook vijf jaar verbonden met deze organisatie die door 50 vrijwilligers draaiende wordt gehouden. Ik heb jarenlang samen gewerkt met Jacques van Herten. Helaas is hij, tot mijn grote verdriet, ons dit jaar ontvallen. Vooral samen hebben we hiermee Stompwijk op de kaart kunnen zetten. We vallen onder dezelfde gemeente en vaak weten we niet van elkaar wat er in een ander deel speelt of weten zelfs niet dat Stompwijk tot dezelfde gemeente hoort. Afgelopen week nog gehoord!

Zelf ben ik natuurlijk betrokken bij afdeling tv en Midvliet neemt hier een grote rol in door verantwoorde en met aandacht verzorgde filmpjes te maken van pakweg 10 minuten per item. In de snelle, vluchtige wereld van social media is 2, hooguit 3 minuten de norm. Even kijken en weer doorrrr, soms is dat prettig op je smartphone, maar op de tv verwacht ik meer tijd en aandacht voor elkaar.

Midvliet kijkt samen met de Dorpsketting waar de samenwerking nog meer verbeterd kan worden en er is verbinding gezocht. Jammer dat aan voortzetting van hun bestaansrecht getwijfeld wordt en hun jarenlange ervaring en inzet zomaar aan de kant geschoven kan worden. Midvliet heeft mijn inziens hun sporen ruim verdiend.

Petra Oliehoek– van Es