Het Ruilhuis Leidschendam

Vorige week zag ik een actie bij de gemeente, waar Nezha Lachhab bij betrokken is. Nu ken ik deze enthousiaste dame van de soepactie. Ze is, samen met haar collega Nathalie Batelaan van Sport & Welzijn betrokken bij Het Ruilhuis. Dit is ooit begonnen als een burgerinitiatief om anderen in een financieel moeilijke periode te ondersteunen met kleding en speelgoed voor kinderen in onze gemeente. Mensen gaven vaak hun kinderkleding en/of speelgoed aan ons aangezien dat niet meer gebruikt werd en wij weer andere mensen ermee konden helpen, zo ontstond het ruilen vanzelf.

Het Ruilhuis is een plek voor iedereen waar je speelgoed waar niet meer mee gespeeld en of kinderkleding die niet meer past, omgeruild of ingeleverd wordt. Ze zitten te springen om dames-, heren- en kinderkleding. Ook voor pubers is momenteel het aanbod schaars. De eerlijkheid gebied te zeggen dat er babykleding in overvloed is. En speelgoed is juist in deze tijd welkom, misschien past het nog ergens in een schoentje. Daar over gesproken, jongensschoenen maat 46 zijn eveneens welkom. Haal alles uit de kast en maak een ander blij.

Het Ruilhuis is nu vanwege corona gesloten dus u kunt zelf niet doneren, maar een seintje is genoeg om het bij u op te halen (06-31972288). Zolang het soepproject loopt en Nezha elke week porties uit komt delen heb ik aangeboden dat de soepbus niet leeg mee teruggaat maar gevuld met kleding en speelgoed. Mooie deal toch.

Zet het maar bij ons op woensdag of donderdag voor de garagedeur Dotterbloem 1, dan kan Nezha het op donderdag meenemen. Iedereen blij, door samen sterk!

Petra