Stichting Leergeld Leidschendam-Voorburg

Voor kinderen is het belangrijk om mee te kunnen doen met activiteiten op het gebied van sport en cultuur. En zeker in deze coronatijd zijn extra hulpmiddelen voor school, zoals b.v. een laptop onontbeerlijk. Voor kinderen waarbij zulke dingen financieel niet mogelijk zijn kan Stichting Leergeld Leidschendam —Voorburg misschien helpen.
Als u hulp nodig heeft kunt u een aanvraag indienen.

 Wat kan er aangevraagd worden?

Er zijn vier categorieën waarvoor een aanvraag kan worden gedaan:

1. Schoolkosten: bijvoorbeeld deelname aan schoolexcursies, een schoolreis, schoolkamp of een speciale activiteit op de school, extra materiaalkosten en leermiddelen. Ook voeren we de regeling voor de schoolspullenpas uit.

2. Sport: contributie en attributen en kleding voor deelname aan een sport. Daaronder vallen ook zwemlessen (leeftijd kind vanaf 4 jaar);

3. Cultuur: contributie en attributen voor bijvoorbeeld muziekles, toneel of dans;

4. Fiets: Een fiets om op school te komen of om naar sportles te gaan.

Het uitgangspunt bij iedere beslissing van Leergeld Leidschendam-Voorburg is, dat mensen eerst gebruik moeten maken van ‘potjes vanuit de gemeente en overheid’, zoals het Kindpakket.

 Onder het Kindpakket van de gemeente valt:

· Regeling School-, cultuur- en sportkosten. 1 keer per jaar aanvragen.

· U ontvangt voor een kind op de basisschool €238,00

· Voor een kind op het voortgezet onderwijs €500,00

· Computer regeling: kinderen in groep 7 en 8 kunnen eenmalig een

      computer aanvragen

· Schoolspullenpas

· Ooievaarspas

 Hoe dient u een aanvraag in?

Voor een aanvraag, kunt u als ouder of verzorger, via het algemene aanvraagformulier op onze website contact opnemen met Stichting Leergeld  Leidschendam-Voorburg.

 Wat gebeurt er met uw aanvraag?

Huisbezoek

Een contactpersoon van Leergeld Leidschendam-Voorburg belt u om een afspraak te maken voor een intakegesprek. Dit gesprek doen we het liefst bij u thuis, maar tijdens de coronamaatregelen kan dit in overleg ook telefonisch.
De contactpersoon neemt uw aanvraag volledig met u door; wat voor inkomsten heeft u en voor welke kosten heeft u hulp nodig. Het gaat verder om praktische informatie als: naar welke school, club of instelling gaat uw kind, vanaf wanneer en voor welke periode?

Inventarisatie mogelijke voorzieningen

De contactpersoon bekijkt eerst met u of er andere potjes zijn waarmee u geholpen zou kunnen worden. Als dit zo is, zal de contactpersoon van Leergeld Leidschendam-Voorburg u uitleggen waar u moet zijn.
Als er geen ander potje is en u voldoet aan onze voorwaarden, dan neemt Leergeld Leidschendam-Voorburg uw aanvraag in behandeling.

 Beslissing

De algemeen coördinator en/of bestuur beslist uiteindelijk of uw aanvraag wordt toegekend. U ontvangt de beslissing schriftelijk (via E-mail).