Mijn leven met corona

In het begin dacht ik, ach het zal wel meevallen, het is niet zo ernstig. Maar dan kom je er langzaam maar zeker achter dat het wel ernstig is en dat het de hele wereld overgaat.

Ik heb een dochter die is huisarts en heeft drie kinderen, die heb ik een hele poos niet gezien. Dat mis je dan wel.

Ik vermaak mij wel goed. Ik deed ook veel vrijwilligerswerk, vooral bij de Pelgrimshoeve in Zoetermeer en ging elke week met een clubje zwemmen, dat doen we nu natuurlijk niet meer. Ik hoop dat we volgende maand weer kunnen opstarten met het vrijwilligerswerk. Thuis hou ik mij bezig met schilderen en ben ook graag in de tuin bezig. Ik heb ook hele fijne buurtjes, we drinken wel koffie of thee ieder aan de andere kant van de tuin. Dat is wel gezellig. De boodschappen doe ik nu weer zelf, in het begin heeft mijn dochter het gedaan, maar ik vind het toch wel prettig dat ik nu weer zelf naar de winkel kan.

We hebben wel geluk gehad met het weer. Ik ben nog goed gezond en kon nog lekker wandelen en fietsen. Nu is het wel een stuk kouder maar vanaf het weekend zou het alweer beter worden. Moet er niet aan denken dat we het virus in de winter hebben. Dan is het koud en vroeg donker en dan zit je toch meer binnen.

Dat de regering en het RIVM regels opgesteld hebben is wel goed en iedereen moet zich daar gewoon aan houden. Zeker voor de economie is het wel goed dat de regels weer wat soepeler worden en of dat te vroeg is dat zal moeten blijken. Als het mis gaat dan moeten we gewoon weer terug naar de strenge regels. Ik ben wel blij dat we geen totale Lock Down hebben gehad, op deze manier was er nog wel om te gaan met de regels.

Wat ik wel triest vind is dat er pas een echtpaar was die bij hun ouders op bezoek waren omdat ze wat te vieren hadden. Ze hadden een gebakje meegenomen en zaten ver genoeg uit elkaar maar kregen toch een boete omdat ze met meer dan drie personen samen zaten. Dat vind ik echt niet kunnen, ze doen niets verkeerd, geef dan een waarschuwing.

Als je nou een grote groep jongeren bij elkaar hebt staan dan is het wat anders.

Dat vind ik ook met kleine kinderen, ja die kan je niet vastbinden dus die spelen wel eens buiten met een bal ofzo. Dan komen er vanzelf wat kindjes bij, hoe ga je daar dan mee om? Krijgen die ook een bekeuring? Je moet het per regel bekijken.

Het coronavirus heeft wel invloed op alles. Op dit moment zijn vooral de verpleegtehuizen een bron van besmetting. Heel triest als je de daar ligt en geen bezoek mag ontvangen. Ik vind ook wel dat er veel te veel in de media verschijnt over het virus. Je zou er bang van worden. Ik kijk nu 1 x per dag het journaal of iets wat over corona gaat en verder niet, anders ga je veel te veel piekeren of word je depressief.

Als jullie op een veilige manier de Soos weer kunnen openen dan kom ik zeker weer. En wanneer dat is dat zal de tijd ons leren.

Joke