De Bles in Coronatijd

Tjonge, wat zijn we het zat! En ik realiseer me dat dit voor nagenoeg iedereen geldt. Ik ben de dorpsgenoten erg dankbaar voor de vele maaltijden die we wekelijks mogen verzorgen. Hartelijk dank voor het support, maar het allerliefst willen we weer een lekker biertje of wijntje bij het eten serveren in het Restaurant of in de Sportsbar. Morgenavond horen we hopelijk hoe de decembermaand er voor ons uit gaat zien. En we hopen erop dat we leuke dingen mogen doen zonder teveel beperkingen, maar hoe realistisch is dat? Hoop is immers meestal slechts uitgestelde teleurstelling. De positieve ontwikkelingen rondom vaccins zijn fantastisch, maar komen voor de feestdagen te laat. Duidelijkheid is nu wat we echt nodig hebben. Mogen we gasten ontvangen met de kerstdagen? Of moeten we ons richten op kerstdiner thuis? We kunnen vanwege alle onduidelijkheid nu niet echt aan de slag.

Sinds een paar weken hebben we naast de weekhap ook een wat luxere weekendspecial geïntroduceerd die we voor het weekend via social media bekend maken. En sinds twee weken verkopen we vers gegrilde kippen. Een kip van ongeveer een kilo, vers bereid in onze eigen grill voor slechts €10,00. Dit is geen tijdelijke actie, maar een product dat we de komende wintermaanden blijven aanbieden. Van dinsdag t/m zondag. Bestel via 071-2401000.

Zoals ik dit stukje begon ben ik iedereen die eten bij De Bles haalt heel erg dankbaar daarvoor. Dat helpt enorm om te overleven. Dat de omzet nu nog maar een fractie is van wat we normaal aan omzet hebben is logisch. Helaas is nu de omzet ook nog wel behoorlijk lager dan tijdens de intelligente lockdown van maart. Vooral door-de-weeks is het aantal bestelde maaltijden afgenomen. Reden daarvan is in mijn optiek dat er minder angst is voor Corona. In de eerste lockdown wilde we het dorp liever niet uit en bleven we het liefst veilig thuis. Daar is nu nog weinig sprake van. Ook is het aantal aanbieders van maaltijden is nu veel groter. Tel daarbij op de versobering van de overheidssteun en het betekent dat we steeds meer moeite hebben om onze medewerkers enigszins aan het werk te houden.

Ons team is wel enorm betrokken en denkt mee om een bijdrage te leveren aan de uitdaging om het team bij elkaar te houden en De Bles deze moeilijke tijd te laten overleven. Dat heeft er onder andere in geresulteerd dat een paar meiden Sinterklaas benaderd hebben om in actie te komen op 5 december. Zie het gedicht elders in deze Dorpsketting. Een aanbod dat volledig door deze dames zelf bedacht, uitgewerkt en voorbereid is. Inclusief tarieven en mogelijkheden. Door de pieten via De Bles te regelen draag je dus direct bij om ons team een beetje aan het werk te houden.

Omdat ook het kerstklaverjassen helaas na vele jaren niet door kan gaan, gaan we 2e kerstdag opnieuw een online TV-show uitzenden. Een gezellige entertainmentshow in de middag (v.a. 15 uur). Uiteraard in kerstsfeer en met een overdosis ‘ Stompwijk’ om gezellig met de gehele familie voor aanvang van het diner te bekijken en te spelen. En dat kerstdiner, daar zorgen we ook graag voor. Of het straks doe-het-zelf dinerboxen voor thuis, kant en klare bezorgmaaltijden zijn of gaat om eten bij ons in het restaurant. We hopen dat we hierin een rol kunnen spelen. Hopelijk horen we morgen van het duo Rutte & De Jonge waar we mee aan de slag kunnen.  

Jeroen de Gier