CDA: blijven werken aan een bereikbare gemeente

Een brug ontlast de totale hoeveelheid verkeer, geeft een betere verdeling van verkeer en vergroot de ontsluitingsmogelijkheden voor inwoners, houdt Leidschendam-Voorburg bereikbaar voor iedereen. Daarmee heeft een extra brug een duidelijke toegevoegde waarde boven het alleen invoeren van een ontheffingensysteem. Dat was de inzet van het CDA. Een vorm van selectieve toegang met een ontheffingensysteem is een weinig aantrekkelijk en onzeker alternatief voor ondernemers en inwoners van Leidschendam-Centrum en Leidschendam-Zuid. Het creëert bewoners met en zonder toegangspasje en verbindt Leidschendam-Zuid niet met de andere wijken in onze gemeente. CDA-raadslid Ron van Duffelen: “We hadden de kans een historische brug te slaan naar de toekomst. Nu we deze kans missen, gaan generaties na ons daar nog last van hebben. Een extra brug met aanvullende verkeersmaatregelen was de beste oplossing om de doorstroming in onze gemeente te verbeteren en Leidschendam-Zuid met andere wijken te verbinden. De uitslag van de stemming in de gemeenteraad geeft daar geen mogelijkheid meer voor, nu moeten we met nieuwe energie verder werken aan verdere bereikbaarheid”. 

Betreuren en doorgaan

Het CDA betreurt het afwijzen van een extra brug door GBLV, GroenLinks, D66 en PvdA maar zal zoals het een democratische partij betaamt inzetten, verder werken en blijven meewerken aan oplossingen voor bereikbaar Leidschendam-Voorburg voor elke inwoner. De inzet van wethouder Bouw om de opdracht van de Raad voor een gedegen onderbouwd voorstel rond te krijgen krijgt niet de waardering die het verdient maar levert wel extra input voor verdere, nieuwe en noodzakelijke verkeersmaatregelen.  De dagelijkse files in Leidschendam-centrum, A12, A4 en N14 evenals het sluipverkeer over onze bruggen en wegen zullen helaas een extra wrang beeld blijven en blijken. Een nieuw, actueel verkeers- en vervoersplan is meer dan ooit een noodzaak.

Samenwerken en verbinden

Het debat was heftig in de Raadszaal en in de wijken De plannen voor een nieuwe brug hebben de laatste jaren tot sterke stellingnames geleid. Het CDA heeft deze gehoord en meegewogen in haar oordeel. Met alle inwoners moet er nu gewerkt worden aan het bereikbaar houden van onze gemeente zodat we leefbare en bereikbare wijken en dorpskernen houden in Stompwijk, Voorburg én Leidschendam