Eerste Heilige Communie

Een bijzondere Eerste Heilige Communie viering op zondag 11 oktober 2020 in de Heilige Laurentiuskerk te Stompwijk. Het was voor iedereen een bijzondere situatie. De reguliere bezoekers konden door de corona-regels niet aanwezig zijn, de communicanten hadden velen uitgenodigd en ook daar kon niet iedereen van aanwezig zijn. Het werd een kleine, gezellige en intieme viering. Een hele nieuwe ervaring voor iedereen. Maar door middel van een live-stream hebben we de thuisblijvers de mogelijkheid geboden de viering toch zo goed mogelijk mee te kunnen maken.

De communicanten, Jayden Muusers, Liz Wennekers, Mijs Franken, Yaro Osinga en Vajèn den Hollander zagen er op hun mooist uit en hadden er ontzettend veel zin in. Ook omdat het spannend was geweest of het allemaal wel door kon gaan en dat wilden ze heel graag. We hadden er al een lange voorbereidingstijd op zitten en ze wilden het allemaal heel graag mooi afsluiten en hun eerste communie doen. Alles was van tevoren al goed gerepeteerd, de stukjes die ze voor gingen lezen en de manier waarop ze Heilige Communie voor de eerste zouden ontvangen. Op een beamer werden alle liedjes met een leuk filmpje afgespeeld en zelfs het tafeldekken was op film te zien. 

De kerk was opperbest versierd met mooie bogen in het thema ‘Bouwen aan de Kerk’ en met bloemen en planten. De voorzang werd verzorgd door Noa, die op prachtige wijze met de liedjes op de beamer meezong. De communicanten kwamen met hun doopkaars naar binnen en heetten iedereen welkom in de kerk. Nadat ze de kaarsen hadden neergezet kon de viering beginnen. Ze waren allemaal erg onder de indruk en vonden het heel speciaal. Ze hebben erg mooi voorgelezen en Pastoor Broeders had een mooi verhaal hoe ze God kunnen voelen en hoe ze kunnen geloven in God. Het tafeldekken hadden de communicanten van tevoren op film gezet zodat er zo min mogelijk gelopen werd tijdens de viering. Nu konden ze zichzelf in actie zien en dat is toch eigenlijk ook wel heel leuk. En toen was het moment daar om de Heilige Communie voor de eerste keer te mogen ontvangen met hun vader, moeder, broertjes en zusjes om hen heen. Ze vonden het prachtig en ze hebben er enorm van genoten. Na de viering werden er nog een paar foto’s gemaakt en kadootjes uitgedeeld. Blij, opgelucht en een hele ervaring rijker zijn de kinderen naar huis gegaan waar ze in kleine kring nog heerlijk hebben na kunnen genieten.

Wij feliciteren Jayden, Liz, Mijs, Yaro en Vajèn hierbij nogmaals van harte met hun Eerste Heilige Communie en wij danken natuurlijk Pastoor Broeders voor de mooie viering die hij gegeven heeft en ieder die het mogelijk heeft gemaakt om deze veilig maar ook vooral ook gezellig te laten plaatsvinden. Ook nog een speciale dank aan Margreet en Bianca van de werkgroep EHC Zoeterwoude waar wij de voorbereidingen mee samen doen. 

Werkgroep EHC Stompwijk
Stef en Wendy

foto Carmen

vlnr: Yaro, Jayden, Liz, Vajèn en Mijs