Dankbaar en trots –De Grote Zaterdagavondshow

Afgelopen zaterdag mochten we voor Stompwijk de eerste Stompwijkse Zaterdagavondshow organiseren. We hadden dat nog nooit gedaan, dus we dachten het wel te kunnen. En waarom dan niet de druk verder opvoeren en het live doen? Het had even nodig om het hele team aan boord te trekken, want daar was ik weer met een gek ambitieus plan, maar naarmate de tijd vorderde en de plannen concreter werden kwam er steeds meer initiatief, enthousiasme en resultaat.

Het doel

Ik had een paar doelen voor ogen met de show. Mijn voornaamste doel was mensen te stimuleren om thuis te blijven en daarvoor te belonen met entertainment en vermaak. Het leek me waardevol om, nu we elkaar niet kunnen treffen, het dorp op deze manier met elkaar te verbinden en de saamhorigheid te vergroten. Daarnaast was het voor mij belangrijk om, direct nadat we dicht moesten, de krachten van de medewerkers van De Bles te bundelen en niet in een gat te vallen, maar met elkaar iets unieks te doen. En tot slot, ook niet onbelangrijk, was natuurlijk een van de doelen het genereren van omzet om De Bles deze crisis te laten overleven.

We hadden voor ogen een veelzijdig avondvullend programma maken. Voor ieder wat wils. Onze huisband deze avond, The Three Pee’s From Hell, speelt nogal stevig, dus vroegen we Marco de Groot om wat variatie in de muziek te verzorgen met een Nederlandstalige solo. En ook onze vrienden van L.A.Vation, de U2 tributeband uit Los Angels was bereid een muzikale bijdrage te leveren. Jimmy, Jip, Avin, Marco en L.A.Vation, hartelijk bedankt voor jullie bijdrage!

De burgemeester

Onze burgemeester Tigelaar sprak aan het begin van de show in een videoboodschap ons dorp toe waarna we van start gingen met de grote thuisquiz over Stompwijk. De eerste ronde van de quiz ging over het heden en was nagenoeg helemaal gemaakt door vier van onze jongste medewerksters: Lucy, Iva, Isis en Noamy. Voor de derde ronde van de quiz hebben we verschillende dorpsgenoten benaderd en iedereen was direct bereid om naar De Bles te komen en een bijdrage te leveren. Dank aan Marco Faas, Peter Bregman, Truus Knijnenburg, Ria Luiten, Jaap de Jong, Ruud&José, Kees Jan Visser, Niels van Veen, Iris van Mullem, Kees van Santen, Johan Nieuwland, Jason van der Voort, Michel Guijt, Frans Oliehoek, Edwin Vurens, Mandy Faas, Theo van den Bosch, Marc Hilgersom, Trevor van den Berg, Nina van der Lubbe voor het inspreken van vragen en gebroeders Frans en Jack Luiten voor de cabareteske bijdrage aan deze vragenronde.

Veel betrokkenheid

De hapjes werden bereid door Trevor, Arwin en Joep, en bezorgd door Lucy, Iva en Trevor. Ons belteam bestond uit Roxanne, Evy en Mandy die alle telefoontjes beantwoord hebben. Samen met Maaike hebben Evy en Mandy de afgelopen week de borrelpakketten samengesteld en Milou heeft het gepubliceerd op social media en de website. Goed gedaan dames. Het spelonderdeel dat uiteraard ook niet mocht ontbreken in een tv show was helemaal voorbereid door Luna, Marit en Sanne. Erg leuk gedaan. En Maud, Kimberly, Luna, Fien, Tjebbe, Bart, Simon en Lars bedankt voor het meespelen met het letterspel. Sanne en Janneke hebben tijdens de uitzending als volleerde productiemedewerkers alles begeleid tijdens de show. En Benthe was de notaris van de quiz en zorgde dat deze gelijk liep met de uitzending. Van Kees de Jong mochten wij zijn monitoren van ‘ sportvermaak’ lenen. Arjan – PeeWee – van Steen heeft zich over het geluid ontfermd en Martin Tousain heeft de regie voor zijn rekening genomen. Super knap. Volledig zonder ervaring en pas sinds donderdag aangehaakt. Hartelijk dank allemaal.

Educatie

Jeroen de Vrij van het Erasmus Medisch Centrum en Jeroen Janson van het LUMC waren bereid om ons live in de uitzending van meer informatie te voorzien over corona en Aad van Velsen en Rob Steltman hebben een promotiefilmpje aangeleverd over van Velsen Rally Sport. Bedankt voor jullie bijdrage. Door jullie konden we ook nog wat kennis en nieuws toevoegen aan onze uitzending.

Frans en Yelka

Met Yelka en Frans Oliehoek heb ik afgelopen week heel intensief mogen samenwerken en dat was een feest. Het begon met mijn verzoek aan Frans of hij een beetje wilde helpen, maar hij was niet meer te stoppen. Frans heeft er zoveel tijd en energie in gestoken dat ik me bijna schuldig voel dat ik hem hierin meegesleept heb. Frans, echt fantastisch wat je voor ons gedaan hebt en mooie bijkomstigheid was dat we veel plezier gemaakt hebben tijdens alle uren in de we vorige week met elkaar opgetrokken hebben. Veel dank! En Yel, dank voor de intense, prettige vermakelijke samenwerkingen en, uiteraard, een groot compliment voor je presentatie-prestatie.

Resultaat en vervolg

De doelen die we voor ogen hadden hebben we gerealiseerd. We hebben de gehele show minimaal 283 live streams gehad. We durven de aanname wel te doen dat er gemiddeld 4 mensen per stream gekeken hebben. Dat maakt dat bijna de helft van het dorp gekeken heeft. Een fantastische score. Zeker omdat we ook tegenover de finale van ‘Wie is de Mol?’ stonden. Gelet op de reacties is het gelukt om de saamhorigheid te vergroten. De winnaar van de quiz zijn De Rotjes (fam. Rotteveel). We hebben deze show in een week bedacht en gemaakt en zoveel mogelijk collega’s betrokken. Tot slot hebben we 20 pakketten voorafgaand aan de show verkocht, vele snacks mogen bezorgen tijdens de show en een paar honderd euro aan donaties ontvangen. Hartelijk dank dat u massaal heeft afgestemd op onze show. De roep om een vervolg is duidelijk bij ons terecht gekomen. Wij gaan bedenken of en hoe we dat gaan invullen. Dat hangt ook af van de verdere corona-ontwikkelingen. Want het liefst gaan we weer gewoon open, maar we zijn al best enthousiast over een kerstshow. Wordt vervolgd.

Jeroen de Gier