Zaterdagavond TV-show. 100% Coronaproof

Het duurde deze nieuwe lockdown iets langer voor we wisten waar nog wat mogelijkheden lagen, maar binnen een dag waren we eruit; een ouderwetse zaterdagavondshow van Stompwijk voor Stompwijk. De eerste ooit in Stompwijk. De voornaamste reden om überhaupt meer te willen doen dan alleen eten bereiden voor thuis, is dat het hele team van De Bles graag zinvol bezig is met betekenisvolle dingen. Ons fijne team wil ook wel wat geld verdienen en het aantal uren dat wij aan het werk zijn is weer enorm afgenomen. De horeca draait vooral om mensen blij maken en dat is wat we het liefst doen. Nu iedereen thuis blijft willen we graag onze dorpsgenoten vermaken in de eigen huiskamer en Stompwijkers met elkaar (digitaal) te verbinden door met elkaar een grote Stompwijkshow te kunnen volgen. Met z’n allen, maar dan allemaal apart.

We hebben ons zelf als doel gesteld om te proberen zoveel mogelijk opbrengsten voor De Bles te genereren. Het organiseren van een dergelijke show kost veel tijd en toch ook nog het nodige geld (ondanks ook veel hulp van vrijwilligers) en dat gaan we proberen terug te verdienen. De uitkomst is dan een leuke avond voor het dorp met opbrengsten waardoor de medewerkers aan het werk kunnen blijven. Als het een succes is dan kunnen we het vaker gaan doen en een beetje aan het werk blijven, want we rekenen helaas toch wel op een langere lock-down dan 4 weken. Misschien iedere maand? Of een kerstshow?

Hoe gaan we zorgen voor opbrengsten? Je hoeft geen geld te betalen om te kijken of mee te spelen. Er zijn geen verplichtingen. Desondanks hopen we dat we bij zoveel mogelijk dorpsgenoten hapjes en drankjes mogen verzorgen deze avond. We zijn bezig met borrelpakketten die dinsdag op onze website (www.debleshoreca.nl) te vinden en te bestellen zijn. Die pakketten kun je zelf samenstellen met verschillende (gekoelde) dranken en borrelhapjes. Daarnaast richten we tijdens de uitzending een ‘belteam’ in voor donaties. Kun je de uitzending zo erg waarderen dat je wat geld wilt overmaken, dan kan dat door het belteam te bellen. Dan sturen we een tikkie of geven we het rekeningnummer. Ook kun je ’s avonds nog bellen om warme hapjes zoals bitterballen, bittergarnituur of pizza te bestellen. Dan komen we dat bezorgen (in Stompwijk) zodra het klaar is. Alcohol mogen we helaas niet verkopen na 22:00 uur, dus dat kan alleen daarvoor.

Zaterdagavondshow? Wat voor een show? Is dat leuk dan?

Of het leuk was horen we graag achteraf. Wij kunnen niet meer dan ons best doen en daar gaan we voor. Het wordt een echte zaterdagavondshow met live muziek, educatie, spel en bovenal een uitgebreide kennisquiz over Stompwijk. Een pubquiz om lekker vanuit je luie stoel te bekijken en mee te spelen. Een thuisquiz dus eigenlijk. Deelname is gratis en uiteraard zijn er prijzen te winnen. We strijden om de Stompwijkkenner 2020 en doen dat aan de hand van heel uiteenlopende Stompwijkvragen. Het is dus wel handig om enige binding met of kennis over Stompwijk te hebben als je mee speelt.

Op welke zender moet ik afstemmen?

Er is geen TV kanaal beschikbaar voor Stompwijk, dus we gaan de show online – via internet – uitzenden. Waarschijnlijk via YoutubeLive, maar dat zijn we nog even aan het bekijken en testen. Je kunt de uitzending dan dus bekijken op telefoon, tablet, laptop of computer en op eigentijdse televisieschermen met internet of youtube apps. Ook kun je een laptop op de TV aansluiten natuurlijk. Meespelen met de quiz kan per huishouden, maar ook individueel. We gaan dat doen aan de hand van een speciale oplossingen die handig werkt op een mobieltje. Hoe dat heet, hoe het werkt en waar je dat kunt vinden is snel terug te vinden op onze website. Om te zorgen dat het goed gaat verlopen gaan we een proefuitzending van een paar minuten maken zodat iedereen thuis kan kijken of alles werkt en je ruimschoots op tijd het voor elkaar kunt hebben. Ik verwacht dat de test vrijdagavond is. We houden iedereen op de hoogte via onze website en onze social media. Ik hoop dat zoveel mogelijk huishoudens afstemmen op onze livestream a.s. zaterdag.