Stompwijkse winnaar en nieuwe wijkchef verrassende wending op Molenwei

Met het wegvallen van de oktober activiteiten blijft het gezellig op Molenwei. Na de oogst van de mega pompoen dit eerste pompoenseizoen werden Facebookers aangezet om het gewicht te raden. Laat nu een Stompwijker 25 gram naast het werkelijk gewicht gokken. Of is  er ‘s nachts stiekem een weegmomentje geweest?

Dorpsgenoot Jos van Santen die nog maar net Facebook gebruiker is viel meteen al in de prijzen. Jos gokte op 1925 gram voor de 19 kilo pompoen, die onder metershoog onkruid en extreme droogte goed heeft gedijd. Afgelopen woensdagmiddag werd Jos op het Molenwei afhaalpunt van Rechtstreex verwelkomd om zijn prijs in ontvangst te nemen. Voordat hij met een tas vol gezondheid naar huis ging maakte hij onder het genot van een kop
koffie kennis met de nieuwe Rechtstreex wijkchef en helpende hand Ludo de Gruiter.

Het Rechtstreex afhaalpunt Drie Molens wordt per 14 oktober gerund door Marco van Stappershoef. Met 23 jaar horeca en catering ervaring is Marco een welkome aanwinst op Molenwei. “De mooie producten van Rechtstreex ga ik integreren met mijn jonge foodconcepten bedrijf STAPFOODS.” “Door wekelijks contact met inwoners uit de buurt kan ik vraag en aanbod in deze roerige tijden nog beter afstemmen”, laat Marco weten.
Het Rechtstreex boodschappenconcept met koel- en vrieswaren, kant en klaar en versproducten uit Zuid-Holland wordt populairder. De vraag naar producten direct van boeren en tuinders en online ‘vers’ bestellen zit landelijk in de lift. Het coronatijdperk speelt zeker een rol in deze beweging. “Daarbij rij je bij ons de auto voor de deur of zelfs de fiets met fietstassen naar binnen”, lacht Ludo de Gruiter die al vijf maanden helpt met bestellingen klaarzetten. ‘Hier is geen anderhalve meter afstand stress en zelfs tijd voor een leuk gesprek.” Naast de aantrekkelijke en smaakvolle producten staat het Rechtstreex concept ook voor samen proeven en ontmoeten in de wijk. “Nu ligt dat wat lastig maar straks staan proeverijen en culinaire workshops op de agenda”, laat Marco weten.

Vol goede moed kijken we op Molenwei uit naar wat straks weer kan. Wie kennis wil maken met Marco en Rechtsteex of wil helpen tot de Kerst is welkom is op woensdagmiddag. Bestellen kan tot maandag 10.30 uur via www.rechtstreex.nl/driemolens.

Oproep snoeiafval

Tuinwerkers die al mooi houtig snoeimateriaal hebben, wat we kunnen gebruiken voor houtrillen, kunnen altijd even contact opnemen. De beestjes en wij zijn er blij mee!

Blijf vitaal, Vicky van der Krogt