Agnes’ wekelijks praatje

En toen was het dinsdagavond 13 oktober, de langverwachte persconferentie van premier Rutte stond denk ik bij iedereen op het programma. Zelf heb ik bewust niet gekeken, anders slaap ik de hele nacht weer niet en het wordt toch wel 1000 x herhaald. En inderdaad, dat was ook zo. De maatregelen die afgekondigd werden, waren eigenlijk ook niet echt een verrassing meer. Bijzonder te zien hoe mensen reageren op het feit dat er na een bepaalde tijd geen alcohol meer verkocht mag worden door de winkels. Overdag worden karren vol geladen, alsof het alleen daar om gaat. Het is ook gewoon het verleggen van het probleem, dat zie je dan maar weer want mag je het ’s avonds niet kopen dan koop je het gewoon overdag. De horeca helemaal dicht, behalve hotels die mogen wel open blijven en daar kan je eten als je daar dan ook gaat slapen. Sporten ook verboden, behalve het voetbal. Waarom dat juist alleen het voetbal? Ook dat is een contactsport en kom je dus met elkaar in aanraking. Maar goed, wij zijn geen regering dus we zullen sommige beslissingen wel nooit snappen. Als ze maar nut hebben, daar gaat het om en dat zullen we moeten afwachten.

De herfst is nu toch echt wel in alle hevigheid losgebarsten, zo schijnt er nog een heerlijk zonnetje, zo regent het dat het giet en waait de wind al door de bomen. Een aantal bestuursleden van de onze Ouderen Soos zijn afgelopen week op pad gegaan om onze leden een hart onder de riem te steken door middel van een mooie chrysantenplant te brengen. Weer even laten weten dat we jullie echt niet vergeten maar dat we helaas niets anders kunnen. Het gebaar werd wel gewaardeerd, het was ook een vrolijke boel om al die planten bij elkaar te zien staan. Onze voorzitter had zich weer een blauwe hand geschreven met een mooie spreuk op een kaartje en zo hebben we hopelijk toch weer wat gezelligheid kunnen brengen. Ik ging zaterdagochtend naar Stompwijk en zag her en der de plantjes buiten staan, in de tuintjes, op een tafeltje of in de grond, gezellig!!

Ondanks alle ellende van het Corona virus zijn en blijven er nog steeds mooie en leuke momentjes. Je moet ze alleen wel willen zien, hoe moeilijk dat ook is. Maar als je ze ziet, pak ze dan en geniet ervan. Zoals een paddenstoel, rood met witte stippen. Vind ik zelf nog altijd bijzonder. Dat kabouter Spillebeen nooit thuis is dat is dan wel weer jammer maar het is niet anders. Zoals een onverwacht kaartje in de brievenbus, een echt kaartje, niet via de e-mail. Want hoe makkelijk dat ook is, echte post ( behalve blauwe enveloppen) is toch nog leuker. Iets lekkers voor bij de koffie meenemen, de winkels liggen alweer vol met sinterklaas snoepgoed en genieten op de bank met een boek, een beker warme chocomel en een stuk gevuld speculaas……heerlijk. Het zijn maar wat kleine voorbeeldjes, maar die kunnen de dag net even opfleuren.

Wij van het bestuur hopen dat alle informatie die er vorige week in de Dorpsketting heeft gestaan inmiddels een beetje doorgedrongen is. Heeft u nog vragen bel dan gerust, als we kunnen zullen we er alles aan doen om er een antwoord op te geven of om ergens mee te helpen. Ook voor een praatje mag u nog steeds naar Agnes bellen 06-43412445. Schroom niet, pak de telefoon en bel gewoon. Als het niet uitkomt of er wordt niet opgenomen spreek dan gerust even uw naam in dan bel ik later terug. We kunnen allemaal op zijn tijd wel een steuntje gebruiken!

Deze keer heb ik geen bijzonder speciaal gedichtje maar gewoon een leuke die past bij het jaargetijde:

Herfst, daar ben je weer

Met je pittige geuren

En je bladeren die dwarrelen

In 1000 warme kleuren

Herfst, daar ben je weer,

Met je storm en je regen

Zwammen, eikels, spinnen,

Natte kleren en wind tegen

Herfst je bent er weer

Kom, laat me je omarmen

Want ondanks al je buien

Geniet ik van je charme!

Lieve mensen hou vol en zoals op het kaartje bij de chrysant geschreven staat: Dit hele rare jaar brengt ons, op afstand, heel dicht bij elkaar!!!

Een hartelijke groet van het complete bestuur van de Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, Secretaris

Een gedachte over “Agnes’ wekelijks praatje”

  1. Hoi Agnes.
    Bedankt voor je wekelijkse oppeppertje.
    Ik kijk er naar uit hoor.
    Liefs Ma.

Reacties zijn gesloten.