Agnes’ wekelijks praatje

Lange tijd leek het erop dat Stompwijk de dans ontsprong als het om het Corona Virus ging. Slechts hier en daar een lichte besmetting en van een IC opname was al helemaal geen sprake. Maar nu worden we toch ingehaald door de tijd en is ook in Stompwijk het virus toegeslagen. Dat betekent dat de regels die net een beetje versoepeld waren weer strakker zijn aangehaald. Dat betekent mondkapje op, handschoentjes aan, alles ontsmetten en dan maar hopen dat je niets vergeten bent bij de supermarkt want dan kan je weer terug en overnieuw beginnen.

Het bestuur van de Ouderen Soos zit niet stil, er komen veel vragen op ons pad en die proberen we allemaal zo goed mogelijk te beantwoorden. Als eerste de vraag, wat doen we met de contributie van 2021? In 2020 heeft iedereen gewoon betaald maar half maart moesten we al stoppen met onze gezellige dinsdagmiddagen en we zien het er niet van komen dat we dit jaar nog kunnen beginnen. Na wat over en weer gepraat waren we het er eigenlijk vrij snel over eens dat we in 2021 pas weer contributie gaan innen als we ook daadwerkelijk veilig en wel mogen beginnen. Dat kan dus betekenen dat we in maart zouden kunnen gaan starten en dus dan vanaf maart contributie gaan betalen, maar het kan ook betekenen dat dit pas in juni zal zijn. We weten het niet, het is koffiedik kijken maar we hopen dat we jullie hiermee een passende oplossing  hebben kunnen aanbieden t.o.v. 2020.

Dan de decembermaand. Zoals het er nu naar uitziet zal het niet lukken om deze gezamenlijk te vieren. Natuurlijk vergeet de Sint jullie niet en valt er (misschien) een aardige attentie in jullie schoen. De kerstviering is moeilijker en na veel overleg is besloten dat, als de situatie zo blijft, deze niet doorgaat. We kunnen niet met al onze leden in de kerk, daar mogen maar 30 mensen binnen en wij zijn al met ruim 60. Dan zouden we daarna natuurlijk lekker koffie willen drinken met wat lekkers en er een gezellige dag van maken maar ook daar hebben we geen ruimte voor. Natuurlijk hebben we  ook hier een kleine vervanging voor en dan hopen we maar dat we volgend jaar met alle leden een mooie dienst kunnen vieren en er daarna een mooie dag aan vast knopen. Het doet ons echt zeer om jullie dit te moeten vertellen maar het is helaas niet anders. De verantwoordelijkheid die wij hebben ten opzichte van jullie weegt toch zwaarder dan de kerstviering.

Zoals aan het begin van dit stukje genoemd is het Corona Virus momenteel op volle kracht in Stompwijk aanwezig. Dus lieve mensen, lid of geen lid van de Ouderen Soos, jong of oud, dik of dun, wees alsjeblieft voorzichtig. Doe een mondkapje op als je even een boodschap gaat doen, desinfecteer regelmatig je handen en blijf op gepaste afstand van elkaar. Ik weet dat het RIVM anderhalve meter als advies geeft, maar als u zich daar prettiger bij voelt hou dan gerust 2 meter afstand. Betaal zoveel mogelijk per pin, heeft u deze mogelijkheid niet en u wilt contant betalen vergeet dan niet dat de caissière het moet aannemen, contant geld is en blijft een wettelijk betaalmiddel.

Ik weet dat de laatste weken de kaartclubjes als paddenstoelen uit de grond zijn geschoten, gewoon bij de mensen thuis. Denk daar ook eens goed over na en zet het anders even stop. Als het virus weer wat onder controle is kan het gewoon weer opgepakt worden.

Ik ben mij er van bewust dat wij met deze adviezen weer een aantal leuke, gezellige dingen van u afnemen. Maar we willen u zeker niet kwijt aan dit virus en hopen natuurlijk dat, als we weer kunnen en mogen beginnen, we u gezond en wel weer terug zien. Ook hopen we dat u lid wilt blijven, het is natuurlijk zo dat ondanks het virus het leven wel verder gaat en dat u ook uw leven weer inricht. Toch hopen we dat u de dinsdagmiddag in uw achterhoofd vrij wilt houden, zodat we weer met elkaar gezellig kunnen klaverjassen, rummicubben, kaarten maken en bewegen op muziek. Het zou ontzettend jammer zijn als we de Ouderen Soos op moeten heffen bij gebrek aan leden.

Dat we nu even niets kunnen doen heeft ook wel wat voordelen, want we kunnen ons weer extra hard maken voor de opgang naar het Dorpspunt en het aantal parkeerplaatsen op de dinsdagmiddag. Beide hebben echt wel aandacht nodig, zeker ook de opgang naar het Dorpspunt. Dus achter de schermen wordt wel hard gewerkt zodat we straks veilig en wel weer kunnen beginnen. Ieder nadeel heeft zijn voordeel. We zijn in contact met de gemeente en het bestuur van het Dorpspunt en zodra en nieuws te melden valt zullen we u dat zeker laten weten.

Voor dit moment is het wel weer even genoeg denk ik, u bent overspoeld met informatie en nu is het weer afwachten op de volgende persconferentie van minister-president Rutte. Lees het praatje rustig nog eens een 2e keer door en tot slot wil ik u nog zeggen:

Kijk dagelijks eens om je heen, overal is wel iets leuks te zien.

Een hele lieve groet, recht uit ons hart, van het complete bestuur van de Ouderen Soos Stompwijk,

Trees, Aad, Jan, Agnes, Sjaan en Marijke