Agnes’ wekelijks praatje

Soms kan het leven knap ingewikkeld zijn. Denk je iets goed te doen, volgens afspraak, vervolgens gaat het vervolg helemaal verkeerd omdat iemand van de andere partij een reactie geeft terwijl dat haar of zijn taak niet is. Het leven gaat met vallen en opstaan en al doende leert men maar op het moment dat het gebeurt is het niet leuk, zeker als je het zelf vanuit de beste bedoelingen doet om voor een grote groep andere mensen iets gedaan te krijgen.

Ik begrijp dat het voor sommige van u nogal cryptisch is en er niet veel van zullen snappen, maar degene die het aangaat snappen het wel. Maar goed, net als met onze gezondheid geven we niet op en gaan we gewoon door, wie weet kunnen we de ‘schade’ nog beperkt houden.

Deze week gaan we nazomeren, nou ja….nazomeren…men zegt temperaturen van 30 graden. Zomerse warmte dus. Waarschijnlijk een laatste uitschieter voordat we overgaan naar de herfst.

Afgelopen vrijdag liep ik een beetje in de tuin te rommelen, het zonnetje stond wat laag aan de hemel en het was stil. Ik haalde hier en daar wat onkruid weg en toen kwam ik de eerste paddenstoelen tegen, dat is toch echt een teken van de naderende herfst. Dus heeft u deze week nog een momentje tijd over, of maak gewoon tijd, ga er dan nog even op uit. Geniet van het mooie weer, kijk om u heen en neem alles in u op. De hele winter kunnen we weer binnen zitten, tenzij het licht gaat vriezen met een zonnetje erbij, ook dan is het heerlijk om eropuit te gaan

Maar dat duurt nog even, voorlopig vieren we het leven nog in dit seizoen. Wat dat doen we toch, het leven vieren, ondanks het Corona virus. Voor ons ziet het er naar uit dat ons midweekje vakantie nu toch echt door gaat, we zijn alvast begonnen met boodschappen in te slaan en als je ziet wat we allemaal aan eten, drinken en snoeperijen meenemen kom ik 10 kilo zwaarder terug. Nou kan ik dat wel hebben dus dat zou echt niet erg zijn.

Waar je ook van kunt genieten is de waterinlaat van de nieuwe Driemanspolder die inmiddels in gebruik is genomen. Wat een prachtig bouwwerk en wat een geraas van water gaat er doorheen. Toen men bezig was met de bouw dacht ik wel eens wat moet dat worden, maar het resultaat is prachtig. Ook is het water een stuk breder geworden en kan je, mede door de waterinlaat, heerlijk zwemmen, kanoën, suppen etc. Dat kon toch wel maar nu heb je veel meer ruimte en schoner water. Je hoeft dus helemaal niet ver weg om een leuke middag te hebben. En ben je op een leeftijd dat je niet meer zwemt dan ga je lekker met een klapstoeltje in de berm zitten en kijken naar de jeugd die soms halsbrekende toeren uithaalt. Maar hun stralende snoetjes zeggen genoeg en liever dit dan de hele dag binnen achter de spelletjes computer. Als u zelf nou een thermoskan met koffie/thee/ limonade en wat lekkers meeneemt dan bent u gewoon op vakantie in eigen dorp. Stompwijk is prachtig.

En omdat ik zelf deze week een beetje mixed feelings had wil ik afsluiten met de volgende tekst uit een liedje van André Hazes jr:

Leef! Alsof het je laatste dag is

Leef! Alsof de morgen niet bestaat

Leef! Alsof het leven nooit echt af is

Leef! Pak alles wat je kan!!!!

Lieve Leden we hopen jullie op termijn toch weer in goede gezondheid te zien, maar hoe lang die termijn is durft niemand van ons te voorspellen,  maar we doen onze uiterste best!!

Een hartelijke groet namens het bestuur van Ouderen Soos Stompwijk,

Agnes, secretaris