Topman Vlietland woedend op provincie: ‘onacceptabel’

De provincie Zuid-Holland komt afspraken over de aanleg van een geluidscherm langs de A4 aan de oostkant van natuur- en recreatiegebied Vlietland niet na. Ambtenaren weigeren zelfs met Recreatiecentrum Vlietland b.v. (RCV) over de zaak te overleggen. Dat is ‘onacceptabel’.

Dat stelt Bart Carpentier Alting, directeur van RCV, in een brief aan Provinciale Staten. Hij spreekt daarin over ‘geschonden vertrouwen’. Hij pleit voor de aanstelling van provinciale ambtenaren die ‘geschikt’ zijn en de afspraken nakomen.

In 2017 verplichte de provincie zich tot de aanleg van een aarden wal van 1,5 meter hoogte langs de A4 tussen de Jan Bakkersloot en de Vinkensloot. Tegelijk moesten er voorzieningen komen waardoor RCV de dam tot tien meter kon ophogen met een geluid- en zichtscherm.

Volgens Carpentier Alting weigert Rijkswaterstaat echter mee te werken aan de aanleg. Men geeft er geen toestemming voor. De wal moet er voor eind 2020 volgens afspraak echter zijn. Zo niet dan ontstaat enorme schade voor Vlietland, aldus de directeur.

Hij stelt dat de provincie  de wal ook ergens anders plande dan voorzien. Namelijk direct naast de A4. Daar is een ophoging tot 10 meter echter onmogelijk. RCV heeft daarop al aangeboden tot volstaan met 4,5 meter: de wal plus 3 meter geluid- en zichtscherm.

Met Rijkswaterstaat overleggen kan niet, aldus Carpentier Alting, de ambtenaren van de provincie hebben die route geblokkeerd. Zij verwijzen hem naar de advocaat van de provincie voor nader beraad.