Heb jij een droom voor je buurt?

Heb je een goed idee voor de buurt bedacht? Dan is het nu tijd voor actie!

Kern met pit is een initiatief van KNHM foundation en helpt al meer dan 40 jaar burgerinitiatieven door heel Nederland, van een beweegroute in de wijk tot dorpsmusical. Deelname is gratis. Je krijgt een eigen adviseur, hebt de mogelijkheid om in (online) netwerk uit te breiden of de expertise van ingenieursbureau Arcadis in te zetten. En lukt het je om samen met je buurtgenoten het project binnen een jaar uit te voeren? Dan krijgen jullie € 1000,- én het predicaat Kern met pit.

Schrijf je snel in op www.kernmetpit.nl

Brainstormavond Dorpspunt

Het bubbelt en het bruist van initiatieven, we worden van alle kanten gestimuleerd om actie te ondernemen om de eigen omgeving prettiger, leefbaarder, duurzamer, vrolijker en minder eenzaam te maken. De week tegen de eenzaamheid staat begin oktober op de agenda. De herfst nadert, gordijnen sluiten eerder en iedereen blijft liever binnen. De vraag is wat heb jij nog om je minder eenzaam te voelen, en eveneens belangrijk; wat kan jij een ander bieden.

Daar hoef je niet oud voor te zijn, je kan je (vrijwilligers) werk door corona kwijt geraakt zijn. Of heb je meer behoefte aan contact dan alleen je sport, zang of kerkclub. Werk je in je eentje thuis en zou je wat meer samen willen werken. Ben je hier pas komen wonen en wil je meer over het dorp weten. Of  zou je meer in beweging willen komen. Of meer voor een ander willen betekenen? Kom dan van gedachten wisselen en ideeën spuien. Wie weet kunnen we met elkaar je droom waarmaken.

Dinsdag 15 september is er van 19.00 tot 20.00 uur gelegenheid om te brainstormen. Onze gebiedsregisseur Penchi Harteveld is eveneens aanwezig.

Als je je niet laat horen, tja dan weten we ook niets. Je kunt ideeën ook mailen aan redactie@dorpsketting.nl.

Petra