Onderhandelingen over woningbouw aan Stompwijkseweg

De gemeente onderhandelt met de RABO-bank en de curator van de eind 2019 failliet gegane Schouten holding b.v., ook bekend als bouw- en aannemersbedrijf Schouten, over woningbouw aan de Stompwijkseweg 15A. Dat blijkt uit een verslag dat de curator, mr. B. Tideman, aan de rechtbank Den Haag heeft gezonden.

Aan de Stompwijkseweg had Schouten een groot opslagterrein voor materieel. Het is recent leeggeruimd. Er stonden onder meer nog spullen van Reco materieelverhuur uit Koudekerk aan de IJssel. Daarnaast claimde RABO-bank pandrecht te hebben op machines, voorraden en transportmiddelen. Op het terrein waren twee hypotheken gevestigd, beide afgesloten bij de RABO-bank voor tezamen 2,25 miljoen euro.

De curator moet in opdracht van de rechter het faillissement afwikkelen en proberen schuldeisers zoveel mogelijk van hun geld te doen terug krijgen. Door verkoop van het terrein Stompwijkseweg 15A (tegenover de Stompwijkse molens), komt er niet alleen geld binnen, de waarde van de grond neemt ook enorm toe. RABO-bank heeft een 100 procent dochter, BPD, die actief is in vastgoedontwikkeling en bouw.