Verplaatsing Heilige Jozef

Dinsdagavond 28 juli is onder leiding van Rienus Odijk  en Aad van Boheemen een Heilig Jozefbeeld verplaatst vanaf het Dokterslaantje, waar Jozef verdekt stond opgesteld op een terrein tegenover de woning van dokter Barendse.

Aangezien de dokterswoning verkocht is aan nieuwe dorpsbewoners, en deze ook het terrein er tegenover hebben gekocht, kwamen zij daar oog in oog te staan met: Jawel hoor! De Heilige Jozef; de timmerman.

De nieuwe bewoners vonden het hier geen plek voor Jozef. Gelukkig kwam dit Rienus Odijk als buurman ten gehore. En zo kwam het bij de kerk terecht. Als door een wonder is de Heilige Jozef op een hele mooie plek in de pastoorstuin achter de kerk komen te staan.

Beste nieuwe dorpsbewoners; familie Quint hartelijk bedankt voor deze mooie gift. Hierdoor heeft het beeld een goede plek gekregen in ons dorp.

Ook dank aan Peter Roeling die de Heilige Jozef met zijn heftruck op de plek van bestemming heeft weten te krijgen. Aad en Rienus wikkelden de Heilige Jozef in doeken. En zo lekker liggend op een pallet werd Hij met uiterste precisie op zijn plek gezet.

Aangezien ik vanaf mijn geboorte 02- 10- 1969 naar de Heilige Jozef ben vernoemd, had ik de primeur als fotograaf te mogen optreden aan de Dokterslaan. Mijn doopnaam is namelijk Jozef Adrianus. Vernoemd dus naar de heilige Jozef, en naar mijn peetoom: oom Arie van Santen. De vader van Adrie van Santen aan de Vliet.  Als vanouds is het 19 maart de dag van de Heilige Jozef. En dan was/is het voor mij ook Naamsfeest. Mijn moeder zette dan de Heilige Jozef extra in het zonnetje. Ten minste als die scheen. Maar u snapt het wel. Ook dank aan Agnes van Boheemen voor de fotografie bij de plaatsing. En met haar hebben we de Heilige Jozef mooi in de bloemetjes weten te krijgen.

Jos van Santen