Het was geen Stompwijkse kermis, Wel ‘n PLECK om te spelen en bij te praten

De maand augustus startte in het buitengebied met springende, klauterende en glijdende kinderen in de wei. Voor slechts één middag werd door de organisatie van De PLECK een heus speeldorp opgebouwd met maar liefst 15 springkussens en stormbanen.

De vraag naar kinderactiviteiten is groot deze zomer en ook ouders zoeken naar een veilige omgeving voor een dagje uit. Buitenvermaak staat op nummer 1 en als dan ook de weergoden er zin in hebben kan een vakantiedag niet meer stuk. ‘De buitenspeel pilot afgelopen zaterdag is in no time neergezet’ laat Steven van der Toorn weten, één de creatieve ondernemers achter De PLECK. Dat het maximale aantal van 250 tickets binnen 3 dagen geboekt zouden worden had de organisatie niet gedacht. Het springdorp Op Molenwei zorgde voor vermaak en ontmoeten voor jong en oud, de waterglijbaan de dijk af was toch wel de hit.

Bezoekers kwamen zaterdag uit de hele regio naar het springparadijs. ‘Toch willen we vooral lokale gezinnen verwelkomen, die om de hoek een dagje uit kunnen beleven’. ‘Met volop ruimte op het platteland kunnen we hier coronaproof organiseren op Buitenplaats Molenwei, vertelt Vicky.

Met de opgedane ervaringen wordt nagedacht over een springweek eind augustus om de zomervakantie af te sluiten. Stichtingen en verenigingen die mogelijkheden zien om met hun doelgroep samen te komen kunnen al contact opnemen. Lokale organisaties die willen sponsoren of een eigen rol zien zijn uiteraard ook van harte welkom.

Contact voor informatie depleck.nl of buitenplaatsmolenwei.nl

Buitenplaats  Molenwei, Vicky van der Krogt