Agnes’ wekelijks praatje

En weer een week voorbij, inmiddels zitten we in augustus. Dat kan natuurlijk nog een prachtige maand worden maar we gaan onherroepelijk aftellen naar de herfst.

Zijn jullie een beetje bekomen van de teleurstelling dat de Bingo voorlopig niet door gaat? Hoe jammer ook, we hebben de juiste beslissing genomen, de cijfers lopen weer op en ook in Leiden is een uitbraak van het virus. Daarnaast was het al in Hillegom en Rotterdam, dus het blijft niet meer alleen maar in het Zuiden van het land.

Dinsdagmiddag hebben mijn man en ik samen maar een paar spelletjes bingo gespeeld. Dat is lastig met z’n tweetjes, maar leuk is het wel. Allebei een papiertje, om de beurt een nummertje draaien en als het even niet uitkwam pasten we gewoon de regels aan. Dat hoort natuurlijk niet maar we hebben wel gelachen en dat was ook wel weer eens fijn.

Dat moeten we niet vergeten in deze periode, hoe moeilijk en lastig het ook is, laten we wel proberen de moed erin te houden en het gezegde: Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd is nu wel heel erg van toepassing. Schrijf het op of print het uit en plak het op de koelkast ofzo zodat u het steeds leest als u iets uit de koelkast pakt of er voorbij loopt. Behalve het feit dat het goed is om op deze manier vrolijk te blijven is het ook nog eens goed voor de gezichtsspieren, die worden daardoor getraind en er ontstaan kleine lachrimpeltjes. Maar dat laatste is niet erg, dat mag op onze leeftijd wel hihi.

Het boekje waarin jullie (en wij) onze belevenissen over het leven met Corona hebben opgeschreven is in de maak. Het is echter veel meer werk om het in elkaar te zetten dan gedacht, maar we gaan rustig door en het komt er echt aan!!

Intussen heeft het dorp ook een aantal nieuwe inwoners gekregen en komen er nog meer aan. Welkom aan allen en misschien als u gesetteld bent en het Corona virus onder controle is, heeft u zin om eens een kijkje te komen nemen op de Ouderen Soos. Iedere dinsdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur zijn we met een gezellige club ouderen te vinden in het Dorpspunt, waar we klaverjassen, rummicubben en kaarten maken. Vooraf is er ook een half uurtje Bewegen voor Ouderen. In de loop van het jaar hebben we ook nog een aantal extra uitjes, ieder jaar doen we ons best weer om een leuke kalender samen te stellen en natuurlijk staan Sinterklaas en de kerstviering er ook op. U hoeft niet meteen lid te worden, kom gerust een paar keer vrijblijvend sfeer proeven en pas na een maand vragen we een lidmaatschap. We zien u graag verschijnen.

De komende dagen schijnt het nog mooi weer te worden, de eerste dagen misschien een kleine inzinking maar dan komt het mooie weer terug. Ga nog even lekker naar buiten als het gaat, trek er op uit en geniet van de kleine dingen die onderweg te zien zijn. Zoals veel mensen eigenlijk niet weten hoe mooi Nederland is, we hoeven echt niet altijd naar het buitenland, zo weten we vaak ook niet wat er allemaal leeft in de Stompwijkse polders. Ogen open dus en zie de plantjes en de diertjes, niet alleen op het land maar ook in de slootjes. Geniet er van!

Een hartelijke groet namens het complete bestuur van Ouderen Soos Stompwijk, Agnes, secretaris