Bij ‘De Les’ op een zonnige zondag

De zondag begon voor mij uiteraard met het uitlaten van onze hond Scotty. Op de Meerlaan kwamen we de fietsgroepen tegen die in een fleurig rood lint zowel naar links als naar rechts afsloegen vanaf het Klaverblad. Jullie zien er flitsend uit in de nieuwe rode outfits. Daarna op de fiets naar Zoeterwoude waar we deze keer op het hoofdveld van SJZ de yogales kregen. Gelukkig was er geen publiek op de tribune en konden we in alle rust de oefeningen doen. Daarna door de polder van de Bovenmeer naar huis, onderweg kwam ik al aardig wat fietsers en wandelaars tegen, het was er ook prachtig weer voor. Even zwemmen, even lezen, visite van ons kleine neefje die al lekker kuiert en babbelt en toch maar besloten om naar de openluchtvoorstelling te gaan van ‘De Les’ op Buitenplaats de Molenwei. Er waren nog wat kaarten voor de voorstelling om 20.00 uur, de voorstelling van 17.00 uur was al uitverkocht. Een volle silo dus, met plaats voor 100 man, coronaproef ingedeeld.

De oude rot Bram van der Vlugt (86 inmiddels) speelde met verve een oude leraar die bijles geeft aan een jong meisje terwijl zijn huishoudster alles hoort en ziet. (speelsters Sarah Bannier en Charley Yntema, regie Bruun Kuijt) Zo ziet zij dat het helemaal fout gaat met de absurde bijles, de man wordt bozer, onvoorspelbaar en zelfs gevaarlijk, het meisje krijgt kiespijn en wil eigenlijk weg, maar krijgt steeds meer pijn en wordt steeds onzekerder. Uiteindelijk gaat het helemaal mis en blijkt de huishoudster in het complot te zitten. Dit was het in grote lijnen. Het loopt niet goed af, gelukkig wel op het terrein van de Molenwei. Daar was het de hele middag al een gezellig samenzijn, er stonden overal stoelen en tafels, bankjes en picknicktafels en er was heerlijk eten verzorgd door Healthy Made, maar ook eigen meegebracht eten mocht genuttigd worden. Een consumptie was bij de entreeprijs inbegrepen, dus er was een afhaalpunt voor koffie en drank. De zon scheen en er waaide een heerlijk windje door de silo, dus het was een ideale avond om van deze voorstelling te genieten.

Vicky veel succes met de verdere activiteiten op de Molenwei.

Op de terugweg genoten van de ondergaande zon in de polder, zomaar onverwachts op een mooie zonnige zondag.

Ria Luiten