September maand – Feestmaand 50 jaar Dorpsketting

50 jaar Dorpsketting. Dat is een ware mijlpaal en nooit gedacht dat we het zo lang zouden volhouden. Het geheim is een goed draaiend team waarbij we gebruik maken van elkaars kwaliteiten en natuurlijk alle deelnemende verenigingen en trouwe adverteerders. Samen zorgen we ervoor dat we op de hoogte blijven van het wel en wee in ons dorp. De afgelopen maanden hebben we een grote klus achter de rug door de kosten te kunnen blijven dragen. Nu dit aardig loopt is het tijd om ons te buigen over een feestje.

Hoe dan?

We willen graag alle verenigingen uitnodigen om een onderdeel van de feestactiviteiten met hun  organisatie in te zetten voor het dorp in coronatijden. Elke vereniging heeft wel een of meer organisatoren in huis, die dit jaar min of meer met hun armen over elkaar zitten. Er is weinig nodig om toch met elkaar tot een activiteit te komen. We hebben zoveel ideeën dat we er drie weekenden mee kunnen vullen, maar daar hebben we hulp bij nodig.  Voorwaarde is natuurlijk dat we met de uitvoering rekening houden met de corona-regels. Het moet Corona-proof zijn. De voorkeuren gaan dus uit naar activiteiten die buiten plaats vinden, dus berg uw party-tenten nog niet op!   Waar denken we aan?

Een weekend 28,29 en 30 augustus dat bol staat van de sportieve activiteiten zoals een fietstocht, vossenjacht, wandeltocht, mini poldercrosspelletjes, boegsprietlopen, polsstokspringen, roeiwedstrijd of kanowedstrijd, voetballen of vul maar in ….

Een tweede weekend van 11, 12 en 13 september vol met muzikale activiteiten met bandjes op verschillende plekjes, meld maar aan.

Het derde weekend 25, 26 en 27 september staat in het teken van boeren, (ham)burgers en buren met een bruggenbrunch met een langs komende boerenstoet met oud Hollandse spelletjes. Ook hier zijn ideeën nog welkom.

De redactie/bestuur van de Dorpsketting heeft een comité samengesteld en op korte termijn zal dit comité de verenigingen persoonlijk benaderen en met hen afstemmen. Ook zullen de lokale ondernemers en beheerders waar groepsactiviteiten kunnen plaatsvinden, benaderd worden.  2 reeds geplande activiteiten zijn bij ons al bekend die hier uitstekend bij passen. Hieronder ziet U wat we zoals hebben bedacht. En misschien ziet u er al iets tussen wat je aanspreekt. Laat maar weten en  U hoort van ons.    

+ redactie +  

Foto: Carmen
Misschien dit jaar toch nog iets te doen op dit verlaten terrein??

“Toer de Frans, fietstocht”        

“Vossenjacht  Speurtocht”

“Eenakter bij zonsondergang vogelplas”                             

“Wandeltocht, met een vogelaar op pad”   

“Met boerenkar door buitengebied Vlietlanden“        

“Kluunparcourtje, Poldercrossje, Fierljeppen, boegsprietlopen”

“n3mp rondleidingen menners”

“skelterrace met handicap”

“Kortebaanroeierij”  

“Springkussens kinderspelletjes”

“Walking – Voetbalwedstrijd Stompwijk Zoeterwoude”

“Ouderwetse Handbal BBQ”

“Kamelenrace van de kermis” met teams en een (legale) vorm van balletje-balletje”

“Jeugdsoos/Summerland  met bandjes en een eigen programma (misschien opening nieuwruimte?)”

“Films van Oud – Stompwijk”

“Mini Stompwijk Jazz” met diverse lokale supersterren

“Swingo voor ouderen”

“Kizumba – lesje”                         

“optreden van zangkoren, blaasorkesten, shanty-koren”

 “Ringsteken”

 “Lampionoptocht – gondelvaart”

“Motortocht Niet zeuren maar scheuren”  

“Old-timers tocht en ouderen als bijrijders”

“Bruggenbrunch”

“Boerenklederdracht optocht op boeren karren door dorp langs de bruggen met spelletjes”

“Viswedstrijd”

“Stoelendans”

“Katknuppelen” 

“Orgelconcert”

“(Mini) playback show

“Kindermiddag”

“Drakenboot”-race in Meer en Geer” (misschien!)