Nieuwe serie op TV West:

Boeren tussen steden: over agrarische bedrijven net naast de stad

Eind juli start de nieuwe serie ‘Boeren tussen Steden’ op TV West. In deze serie zien we negen agrarische families uit Leidschendam en Stompwijk. Zij laten zien hoe zij ondernemen in het groene weidegebied tussen Den Haag, Zoetermeer en Leiden en de problemen waar zij door de verstedelijking van dat gebied tegenaan lopen. In elke aflevering staat een familie centraal. De eerste uitzending is op vrijdag 31 juli vanaf 17.00 uur te zien op TV West. De uitzendingen zijn ook via de Omroep West app en de website Omroepwest.nl te bekijken.

Negen agrarische families uit Leidschendam en Stompwijk

In negen afleveringen zien we in de serie ‘Boeren tussen Steden’ negen agrarische families, die allemaal een boerderij hebben in Leidschendam of Stompwijk. We maken kennis met de families, hun bedrijf en de punten waar zij tegenaan lopen in het groene gebied tussen Den Haag, Zoetermeer en Leiden. Een gebied dat steeds meer wordt ingeklemd door verstedelijking en waar de druk op hun bedrijf door recreatie, natuurontwikkeling en regelgeving op het gebied van milieu, energie, klimaat en dierenwelzijn steeds meer toeneemt.

We zien in ‘Boeren tussen Steden’ hoe deze families hun bedrijf runnen en hoe zij naar de toekomst kijken, met hun bedrijf naast een uitdijende stad. De families vertellen over de hindernissen die zij tegenkomen om hun bedrijf te laten overleven. Het agrarisch erfgoed van deze beroepsgroep is al deels verdwenen.

Deze serie is gemaakt door de Zoetermeerse filmmaker en producent Jacques van Herten. Hij overleed afgelopen juni na een kortstondig ziekbed. Deze serie, die hij samen met zijn vrouw Desi Goudman maakte, werd zijn laatste productie en de uitzending daarvan is meteen een eerbetoon aan zijn werk. Beiden maakten de serie geheel vrijwillig in samenwerking met de werkgroep ‘Boeren tussen Steden’.

Uitzendtijden en ontvangst

De serie ‘Boeren tussen Steden’ is vanaf vrijdag 31 juli vanaf 17.00 uur elke vrijdag te zien op TV West. Ook via de website Omroepwest.nl en de Omroep West app zijn de afleveringen zowel live als via ‘gemist’ te bekijken.

De regionale zender TV West is landelijk te zien via digitale tv-ontvangers (onder meer Ziggo kanaal 30) en online via de gratis Omroep West app en de website Omroepwest.nl. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van ontvangst.