Hallo lieve kinderen

Het is nu weer Lekker vakantie!

Gelukkig anders, dan in huis opgesloten te moeten zitten! Gewoon vrolijk erop uit! ’t Is vakantie falderaldera, hiep, hoera, vakantie!’ Dit is een liedje dat wij vroeger altijd op school zongen, als de vakantie begon. Heerlijk gewoon!

Wat gaan jullie doen? Natuurlijk gezellig even uitrusten en misschien ook wel een boekje lezen? Nou, dan kunnen jullie alvast beginnen met dit verhaaltje.

Het gaat over het vierde deel van de Vrucht van de Heilige Geest, maar hoe dit deel van de Vrucht heet, verklap ik nog even niet! Als je het verhaal hebt gelezen, mag je dan zeggen wat je denkt dat de titel van dit verhaal is!

Daar gaat ie dan! “

Wim en Anneke zijn vriendjes van elkaar. Samen staan ze met hun caravan, met hun papa en mamma op de camping. Het is daar zo fijn en prettig! Je kunt er ook hele leuke dingen doen, zoals zwemmen, spelletjes en nog veel meer! ‘Zullen we naar het ijswinkeltje gaan, om een lekker ijsje te kopen?’ vraagt Wim. ‘Ja, ’t is goed’ zegt Anneke.

Samen gaan ze huppelend naar het ijswinkeltje. Die staat aan het begin van de Bosweg. Onderweg, zien ze heel veel! Kijk, daar zijn kinderen aan het touwtje springen, maar wat gebeurt er nu? Het touw raakt in de knoop! Zo kunnen de kinderen niet verder springen. Het lukt ze niet het touw los te krijgen! ‘Kunnen we even helpen?’ vraagt Anneke vriendelijk. Dat mocht wel en zo haalden Wim en Anneke de knoop uit het touw. Wat waren de kinderen blij! Ze dankten Wim en Anneke heel vriendelijk en sprongen weer vrolijk verder!

Ook zij wandelen verder. Kijk, daar gaat de familie van Petra uit fietsen. Petra rinkelt met de bel en ja hoor, de hele familie zwaait vriendelijk naar hen. Natuurlijk zwaaien zij blij terug! Fijn he, iedereen is zo vriendelijk!

Oei, oei, daar schommelt een kindje! Als dat maar goed gaat, want dat zit er helemaal scheef op! Neen, dat ging niet goed helaas! Het kindje viel van de schommel en huilde van de schrik en pijn! Gelukkig konden Wim en Anneke het kindje troosten en brachten het naar de ouders terug! Ook deze mensen waren heel vriendelijk en blij!

Wat was er toch veel te beleven en ze hielpen overal waar ze konden helpen, maar bleven even aardig en vriendelijk! Als ze eindelijk bij het ijswinkeltje zijn aangekomen, koopt Wim een Schatkistje en Anneke een Perenijsje!

Ze gaan dan rustig in het gras zitten genieten van hun ijsjes! Die hebben ze echt verdiend!

Vertel eens wat:

 *  Welke titel geef je dit verhaaltje en waarom?

 *  Weet je dat Jezus ook vriendelijk voor de mensen en zijn apostelen was?

 *  Wil je nog meer weten? Vraag aan je broer of zus om je te helpen dit in de Kinderbijbel op te zoeken.

 *  Welke delen van de Vrucht van de Heilige Geest ken je al uit ‘t hoofd?

Creatief bezig zijn:

 *        Omdat het vakantie is, mag je zelf iets leuks over ‘Vriendelijkheid’

          bedenken om te knutselen of te tekenen

Muziek :

*         Hier een nieuw lied van Bassie en Adriaan. Er zijn er twee. Een met                     beweging, dat is deze:

    –     Tik bij Google in: Vriendelijk zijn. Youtube. Bassie en Adriaan Channel

         8 juni 2016

     –  Zonder beweging, tik je dan in: 6 juni 2016.

*          Blijf de andere liedjes ook oefenen, dan ken je straks een hele boel!

     Leuk toch?

Nou dat was ’t!  GODS ZEGEN, PRETTIGE VAKANTIE  en  GENIET VAN DE ZON, BLIJF GEZOND en…….TOT NA DE VAKANTIE!

Groetjes en veel liefs,

Olivia (Voorleesjuf)